Прва македонска кошаркарска лига 2011/12 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2011/12 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2011/12. Разигрувањата започнале на 31 март, а завршиле на 2 мај 2012 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил МЗТ Аеродром и така станал првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Полуфинале Финале
                                 
  1  МЗТ Аеродром 65 77 77 -  
4  Торус 60 78 68 -  
  1  МЗТ Аеродром 80 65 84 81 - -
  2  Фени Индустри 78 84 59 73 - -
2  Фени Индустри 84 84 - -
  3  Лирија 80 75 - -  

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (4) Торус СЦБТ[уреди | уреди извор]

Поради 3-1 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за МЗТ Аеродром.

31 март 2012 Извештај МЗТ Аеродром 65, Торус СЦБТ 60    Спортска сала Јане Сандански, Скопје Канал 5+
Четвртини: 20–17, 18–16, 8–17, 19–10
Пое: Ѓ. Чековски 14
Ско: Ѓ. Чековски 12
Дод: Ѓ. Чековски 4
Пое: Д. Караџовски 15
Ско: Џ. Рејнолдс 10
Дод: К. Бредли 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
7 април 2012 Извештај Торус СЦБТ 78, МЗТ Аеродром 77    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 22–23, 10–15, 20–23, 26–16
Пое: Џ. Босвел 16
Ско: Џ. Рејнолдс 8
Дод: Д. Караџовски 7
Пое: Т. Гечевски 20
Ско: Т. Гечевски 9
Дод: И. Мијајловиќ 5
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-1
11 април 2012 Извештај МЗТ Аеродром 77, Торус СЦБТ 68    Спортска сала Јане Сандански, Скопје Канал 5+
Четвртини: 27-20, 21-16, 20-12, 9-20
Пое: Н. Далман 19
Ско: Т. Гечевски 16
Дод: И. Мијајловиќ 6
Пое: Џ. Рејнолдс 32
Ско: Џ. Рејнолдс 5
Дод: Д. Караџовски 6
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(2) Фени Индустри против (3) Лирија[уреди | уреди извор]

Поради 4-0 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фени Индустри.

31 март
2012
Извештај Фени Индустри 84, Лирија 80    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 18–21, 23–19, 14–28, 29–19
Пое: Д. Кнежевиќ 18
Ско: К. Николовски, Џ. Фрај 8
Дод: Џ. Фрај 6
Пое: Б. Радуновиќ 22
Ско: Т. Симиќ 11
Дод: К. Морбан, В. Филиповиќ 4
Фени Индустри води во серијата, 2-0
7 април
2012
Лирија 75, Фени Индустри 84    Училишна сала „Дитурија“, Скопје Канал 5+
Четвртини: 24-29, 18-17, 19-14, 14-24
Фени Индустри ја освоил серијата, 3-0

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(1) МЗТ Аеродром против (2) Фени Индустри[уреди | уреди извор]

Поради 3-1 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за МЗТ Аеродром.

18 април
2012
Извештај МЗТ Аеродром 80, Фени Индустри 78    Спортска сала Јане Сандански, Скопје Канал 5+
Четвртини: 20–27, 23–13, 21–15, 16–23
Пое: И. Мијајловиќ 23
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: О. Стојановски, Ѓ. Чековски 4
Пое: К. Николовски 26
Ско: И. Лилов 6
Дод: Џ. Фрај 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
26 април
2012
Извештај Фени Индустри 84, МЗТ Аеродром 65    Спортска сала Јасмин, Кавадарци Канал 5+
Четвртини: 27–14, 15–13, 23–20, 19–18
Пое: Д. Соколов 23
Ско: К. Николовски 9
Дод: Д. Радуловиќ 4
Пое: Т. Гечевски 24
Ско: Т. Гечевски, Ѓ. Чековски 10
Дод: Ѓ. Чековски 5
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-1
29 април
2012
Извештај МЗТ Аеродром 84, Фени Индустри 59    Спортска сала Јане Сандански, Скопје Канал 5+
Четвртини: 22–14, 10–16, 28–18, 24–11
Пое: Т. Гечевски 21
Ско: Ѓ. Чековски 12
Дод: И. Мијајловиќ 6
Пое: Д. Соколов, Д. Кнежевиќ 10
Ско: Д. Кнежевиќ 8
Дод: Д. Кнежевиќ 3
МЗТ Аеродром води во серијата, 3-1
2 мај
2012
Извештај Фени Индустри 73, МЗТ Аеродром 81    Спортска сала Јасмин, Кавадарци Канал 5+
Четвртини: 24–17, 12–26, 17–13, 20–25
Пое: Д. Соколов 17
Ско: Д. Кнежевиќ, К. Николовски 9
Дод: Г. Самарџиев 7
Пое: И. Мијајловиќ 21
Ско: Ѓ. Чековски 8
Дод: О. Стојановски 5
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 4-1

Надворешни врски[уреди | уреди извор]