Прва македонска кошаркарска лига 2014/15 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2014/15 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2014/15. Разигрувањата започнале на 22 мај, а завршиле на 2 јуни 2015 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил МЗТ Аеродром и така станал првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Полуфинале Финале
                             
  1  МЗТ Аеродром 79 75 -  
4  Фени Индустри 62 64 -  
  1  МЗТ Аеродром 94 107 94 - -
  3  Куманово 2009 79 102 85 - -
2  Работнички 77 71 -
  3  Куманово 2009 78 85 -  

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (4) Фени Индустри[уреди | уреди извор]

22 мај
2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 79, Фени Индустри 62    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 20-16, 23-18, 18-15, 18-13
Пое: С. Синовец 16
Ско: П. Самарџиски 11
Дод: А. Ќапин, А. Цветковиќ 4
Пое: Б. Вуд 14
Ско: А. Кемп, А. Машиќ 7
Дод: Г. Самарџиев 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
24 мај
2015
19:00
Извештај Фени Индустри 64, МЗТ Аеродром 75    Спортска сала Јасмин, Кавадарци МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-26, 16-22, 16-15, 10-12
Пое: Б. Вуд 26
Ско: М. Амонс 10
Дод: Б. Вуд 7
Пое: А. Ќапин 22
Ско: С. Шеховиќ 6
Дод: повеќемина-4 2
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 2-0

(2) Работнички против (3) Куманово 2009[уреди | уреди извор]

22 мај
2015
19:00
Извештај Работнички 77, Куманово 2009 78    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 26-7, 18-26, 16-26, 17-19
Пое: Ѓ. Чековски 19
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: М. Павковиќ 6
Пое: А. Костоски 26
Ско: У. Луковиќ 6
Дод: Д. Караџовски 6
Куманово 2009 води во серијата, 1-0
24 мај
2015
19:00
Извештај Куманово 2009 85, Работнички 71    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 24-14, 18-8, 20-22, 23-27
Пое: У. Луковиќ 24
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: Д. Караџовски 8
Пое: Т. Гечевски 25
Ско: Т. Гечевски 10
Дод: М. Павковиќ 8
Куманово 2009 ја освоил серијата, 2-0

Финале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (3) Куманово 2009[уреди | уреди извор]

29 мај
2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 94, Куманово 2009 79    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 30-19, 22-21, 23-21, 19-18
Пое: С. Синовец 25
Ско: П. Самарџиски 14
Дод: А. Ќапин, С. Синовец 5
Пое: А. Костоски 20
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: Д. Караџовски 7
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
31 мај
2015
19:00
Извештај Куманово 2009 102, МЗТ Аеродром 107 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-23, 24-23, 25-19, 12-23Пдж: 14-19
Пое: Б. Ѓекиќ 23
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: А. Костоски 12
Пое: С. Шеховиќ 23
Ско: С. Шеховиќ 12
Дод: С. Шеховиќ 7
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
2 јуни
2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 94, Куманово 2009 85    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 34-19, 25-19, 12-25, 23-22
Пое: П. Самарџиски 22
Ско: П. Самарџиски 11
Дод: А. Ќапин 6
Пое: В. Мандиќ 23
Ско: А. Костоски 7
Дод: А. Костоски 7
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-0

Надворешни врски[уреди | уреди извор]