Прва македонска кошаркарска лига 2015/16 - Регуларен дел

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2015/16 - Регуларен дел започнала на 10 октомври 2015 година, а завршила на 24 април 2016 година. Вкупно осум екипи се натпреварувале во регуларниот дел за да ги одлучат шесте места кои воделе во разигрувањето на Првата македонска кошаркарска лига 2015/16.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во Полуфинале
     Екипи кои продолжиле во Четвртфинале
     Екипа која испаднала во Втората Лига
Место Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови
1 МЗТ Аеродром 24 4 2326 1888 + 438 52
2 Карпош Соколи 2000 21 7 2441 2035 + 406 49
3 Куманово 2009 20 8 2388 2152 + 236 48
4 Фени Индустри 18 10 2078 2088 + 190 42
5 Кожув 13 15 2034 2064 - 30 41
6 Работнички 11 17 2115 2165 - 50 39
7 Струмица 5 23 1879 2367 - 488 33
8 Бест 0 28 1865 2537 - 672 28

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

10 октомври 2015
19:00
Извештај Кожув 88, Работнички 67    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 19-21, 23-10, 21-14, 25-22
Пое: Р. Варда 22
Ско: Б. Пен, А. Нешовиќ 11
Дод: А. Нешовиќ 7
Пое: С. Ѓуроски 13
Ско: П. Николиќ, Б. Трајковски 5
Дод: Д. Мираковски 5
10 октомври 2015
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 113, Бест 62    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 37-25, 25-15, 23-10, 28-12
Пое: А. Казарновски 27
Ско: А. Казарновски 12
Дод: Ф. Шепа 8
Пое: Т. Харис, Н. Гајдаџиев 14
Ско: А. Мукаетов 6
Дод: М. Николов 3
11 октомври 2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 100, Струмица 48    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Четвртини: 23-12, 27-11, 32-12, 18-13
Пое: Г. Марковски 17
Ско: Љ. Младеновски 7
Дод: А. Мекиќ 6
Пое: М. Голубовиќ, М. Марковиќ 11
Ско: М. Андрејевиќ, Е. Богоев 5
Дод: Е. Богоев 5
13 октомври 2015
20:00
Извештај Фени Индустри 96, Куманово 2009 81    Спортска сала Јасмин, Кавадарци МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-18, 30-19, 18-19, 21-25
Пое: В. Ивеља 21
Ско: Д. Тубак 10
Дод: К. Враговиќ 7
Пое: У. Луковиќ 30
Ско: У. Луковиќ 12
Дод: А. Костоски 4

2. коло[уреди | уреди извор]

17 октомври 2015
17:00
Извештај Работнички 84, Бест 46    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 20-2, 23-14, 15-13, 26-17
Пое: В. Ефремовски 19
Ско: Б. Трајковски 7
Дод: Д. Мираковски 5
Пое: Т. Харис 16
Ско: А. Мукаетов 8
Дод: М. Димитриевски 3
17 октомври 2015
18:00
Извештај Струмица 55, Карпош Соколи 2000 79    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 12-17, 23-16, 10-17, 10-29
Пое: Е. Богоев 26
Ско: М. Марковиќ 10
Дод: Е. Богоев 2
Пое: Д. Соколов 19
Ско: А. Казарновски 12
Дод: Д. Соколов 3
17 октомври 2015
19:00
Извештај Кожув 46, Фени Индустри 61    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 10-18, 14-23, 13-8, 9-12
Пое: Р. Варда 13
Ско: В. Брчков 12
Дод: Г. Главчев, А. Нешовиќ 3
Пое: К. Николовски, К. Враговиќ 14
Ско: К. Николовски, Д. Тубак 8
Дод: Г. Самарџиев 4
21 октомври 2015
20:00
Извештај Куманово 2009 74, МЗТ Аеродром 72    Спортска сала Куманово, Куманово МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-13, 20-18, 23-21, 15-20
Пое: У. Луковиќ 24
Ско: У. Луковиќ 15
Дод: В. Мандиќ 4
Пое: Ѓ. Дреновац 15
Ско: М. Луковиќ 7
Дод: М. Љубичиќ, Д. Стојановски 6

3. коло[уреди | уреди извор]

24 октомври 2015
19:00
Извештај Фени Индустри 79, Работнички 82    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 19-10, 27-21, 18-29, 15-22
Пое: К. Николовски 24
Ско: Д. Тубак 8
Дод: К. Враговиќ 7
Пое: Б. Трајковски 23
Ско: Б. Трајковски 7
Дод: Д. Мираковски 9
24 октомври 2015
19:30
Извештај Карпош Соколи 2000 90, Куманово 2009 83    СРЦ Кале (мала сала),[1] Скопје
Четвртини: 18-24, 28-18, 15-16, 29-25
Пое: Д. Кнежевиќ 19
Ско: М. Болтиќ 10
Дод: Д. Соколов 5
Пое: У. Луковиќ 26
Ско: У. Луковиќ 17
Дод: А. Костоски 12
27 октомври 2015
20:00
Извештај Бест 68, Струмица 91    Спортска сала 26 април, Гевгелија МРТ собраниски канал
Четвртини: 15-21, 13-31, 14-22, 26-17
Пое: М. Маринковиќ, А. Мукаетов 14
Ско: М. Маринковиќ 7
Дод: повеќемина-3 2
Пое: Д. Тасовски 21
Ско: М. Андрејевиќ 10
Дод: Е. Богоев 10
28 октомври 2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 72, Кожув 66    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Четвртини: 17-15, 14-15, 22-22, 19-14
Пое: Д. Стојановски 19
Ско: М. Луковиќ 12
Дод: М. Љубичиќ 4
Пое: А. Нешовиќ 19
Ско: Р. Варда 9
Дод: А. Нешовиќ 4

4. коло[уреди | уреди извор]

31 октомври 2015
17:00
Извештај Работнички 88, Струмица 68    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 23-24, 25-10, 21-16, 19-18
Пое: Б. Трајковски 22
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: Д. Мираковски 6
Пое: Е. Богоев 22
Ско: Д. Тасовски 8
Дод: Е. Богоев, М. Андрејевиќ 5
31 октомври 2015
20:00
Извештај Куманово 2009 88, Бест 74    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 24-18, 14-17, 24-21, 26-18
Пое: У. Луковиќ 21
Ско: У. Луковиќ 14
Дод: А. Костоски 4
Пое: Т. Харис 30
Ско: А. Мукаетов 9
Дод: Т. Харис 4
3 ноември 2015
19:00
Извештај Кожув 81, Карпош Соколи 2000 92    Спортска сала 26 април, Гевгелија МРТ собраниски канал
Четвртини: 23-29, 22-19, 16-20, 20-24
Пое: А. Нешовиќ 25
Ско: В. Брчков 10
Дод: А. Нешовиќ 5
Пое: Г. Дендриџ 21
Ско: А. Петровиќ 10
Дод: М. Болтиќ 8
4 ноември 2015
18:00
Извештај Фени Индустри 76, МЗТ Аеродром 93    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 23-25, 18-21, 9-30, 26-17
Пое: В. Ивеља, М. Пековиќ 17
Ско: Д. Тубак 7
Дод: К. Враговиќ 6
Пое: Д. Стојановски 21
Ско: Г. Марковски, Д. Мијатовиќ 6
Дод: Н. Протиќ 7

5. коло[уреди | уреди извор]

7 ноември 2015
18:00
Извештај Струмица 101, Куманово 2009 93 Пдж  Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 18-19, 23-25, 23-22, 18-16, Пдж: 19-11
Пое: Е. Богоев 26
Ско: М. Андрејевиќ 12
Дод: повеќемина-4 2
Пое: У. Луковиќ 27
Ско: У. Луковиќ 12
Дод: А. Костоски 6
7 ноември 2015
19:00
Извештај Бест 82, Кожув 85    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 21-23, 20-21, 20-17, 21-24
Пое: Т. Харис 26
Ско: М. Маринковиќ 9
Дод: Т. Харис 11
Пое: В. Брчков 19
Ско: Б. Пен 9
Дод: А. Нешовиќ 7
8 ноември 2015
17:00
Извештај Карпош Соколи 2000 80, Фени Индустри 65    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 21-22, 16-17, 19-7, 24-19
Пое: Ф. Шепа 15
Ско: А. Петровиќ 8
Дод: М. Болтиќ, Ф. Шепа 4
Пое: К. Николовски 23
Ско: К. Николовски 9
Дод: повеќемина-3 3
12 ноември 2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 90, Работнички 85    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 31-23, 21-19, 20-15, 18-28
Пое: Ѓ. Дреновац 25
Ско: Д. Буниќ 10
Дод: повеќемина-3 4
Пое: Ј. Петровски 22
Ско: повеќемина-4 4
Дод: Д. Мираковски 9

6. коло[уреди | уреди извор]

14 ноември 2015
18:00
Извештај Фени Индустри 102, Бест 63    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 38-16, 20-9, 20-20, 24-18
Пое: К. Николовски 18
Ско: К. Николовски 11
Дод: К. Враговиќ 9
Пое: А. Мукаетов, Т. Харис 15
Ско: М. Маринковиќ 5
Дод: А. Мукаетов 4
15 ноември 2015
17:00
Извештај Работнички 64, Куманово 2009 82    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 25-18, 13-25, 9-14, 17-25
Пое: С. Ѓуроски 16
Ско: Д. Мираковски 7
Дод: Д. Мираковски 6
Пое: Е. Ли Инграм, У. Луковиќ 22
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: А. Костоски 9
15 ноември 2015
18:00
Извештај Кожув 77, Струмица 58    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 21-19, 23-9, 18-16, 15-14
Пое: Б. Пен 21
Ско: Б. Пен 10
Дод: В. Брчков 6
Пое: М. Андрејевиќ 16
Ско: М. Андрејевиќ 9
Дод: Д. Макенаџиев 3
18 ноември 2015
18:30
Извештај МЗТ Аеродром 76, Карпош Соколи 2000 72    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 24-16, 15-20, 19-16, 18-20
Пое: Ѓ. Дреновац, Д. Буниќ 18
Ско: Д. Буниќ 12
Дод: Н. Протиќ 4
Пое: А. Казарновски 22
Ско: А. Петровиќ 8
Дод: Ф. Шепа 3

7. коло[уреди | уреди извор]

21 ноември 2015
17:00
Извештај Куманово 2009 80, Кожув 83    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 18-13, 25-26, 21-17, 16-27
Пое: А. Костоски 22
Ско: У. Луковиќ 12
Дод: А. Костоски 4
Пое: Б. Пен 31
Ско: Б. Пен 11
Дод: А. Нешовиќ 6
22 ноември 2015
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 87, Работнички 64    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 20-17, 20-18, 22-12, 25-17
Пое: Г. Дендриџ 23
Ско: Г. Дендриџ 8
Дод: М. Болтиќ, Ф. Шепа 4
Пое: Б. Крстевски 23
Ско: Д. Мираковски, С. Ѓуроски 7
Дод: Д. Мираковски 9
24 ноември 2015
20:00
Извештај Струмица 53, Фени Индустри 85    Спортска сала Парк, Струмица МРТ собраниски канал
Четвртини: 19-26, 15-22, 11-19, 8-18
Пое: М. Андрејевиќ 16
Ско: З. Гоцевски 7
Дод: Д. Макенаџиев 3
Пое: К. Николовски 25
Ско: К. Николовски 13
Дод: повеќемина-3 2
25 ноември 2015
19:00
Извештај Бест 81, МЗТ Аеродром 109    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 20-26, 15-28, 23-27, 23-28
Пое: М. Маринковиќ 30
Ско: М. Маринковиќ 5
Дод: Т. Харис, М. Димитриески 4
Пое: Ѓ. Дреновац 24
Ско: У. Васиљевиќ 8
Дод: М. Љубичиќ, Ѓ. Дреновац 5

8. коло[уреди | уреди извор]

28 ноември 2015
19:00
Извештај Бест 78, Карпош Соколи 2000 96    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 22-30, 22-24, 23-22, 11-20
Пое: М. Маринковиќ, Т.Харис 25
Ско: М. Маринковиќ 10
Дод: Т. Харис 5
Пое: Г. Дендриџ 20
Ско: А. Петровиќ 12
Дод: повеќемина-3 4
28 ноември 2015
19:00
Извештај Куманово 2009 85, Фени Индустри 76    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 32-17, 24-22, 11-18, 18-19
Пое: А. Костоски 27
Ско: У. Луковиќ 9
Дод: А. Костоски 5
Пое: Д. Тубак 21
Ско: Д. Тубак 9
Дод: К. Враговиќ 4
30 ноември 2015
19:00
Извештај Работнички 61, Кожув 62    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 14-20, 17-12, 17-18, 13-12
Пое: Ѓ. Чековски 28
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: Д. Мираковски 5
Пое: Б. Пен 25
Ско: Б. Пен 10
Дод: А. Нешовиќ 5

10. коло (вонреден натпревар)[уреди | уреди извор]

3 декември 2015
19:00
Извештај Кожув 59, МЗТ Аеродром 68    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 14-12, 16-21, 21-16, 8-19
Пое: А. Нешовиќ 20
Ско: Б. Пен 8
Дод: А. Нешовиќ 3
Пое: Ѓ. Дреновац 25
Ско: М. Луковиќ 11
Дод: Ѓ. Дреновац, М. Луковиќ 3

9. коло[уреди | уреди извор]

5 декември 2015
19:00
Извештај Бест 56, Работнички 80    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 14-18, 11-24, 16-16, 15-22
Пое: Т. Харис 16
Ско: М. Маринковиќ 7
Дод: М. Маринковиќ, А. Мукаетов 2
Пое: С. Ѓуроски 22
Ско: С. Ѓуроски 14
Дод: Ѓ. Чековски 4
6 декември 2015
18:00
Извештај Фени Индустри 86, Кожув 67    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 25-13, 24-24, 20-16, 17-14
Пое: К. Николовски 15
Ско: Д. Тубак 10
Дод: К. Враговиќ 6
Пое: В. Брчков 22
Ско: В. Брчков 7
Дод: А. Нешовиќ 4
6 декември 2015
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 87, Струмица 68    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 18-20, 15-20, 29-17, 25-11
Пое: А. Петровиќ 18
Ско: А. Казарновски 11
Дод: Ф. Шепа 5
Пое: М. Андрејевиќ 19
Ско: М. Андрејевиќ 10
Дод: Д. Макенаџиев 4
9 декември 2015
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 92, Куманово 2009 68    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 25-20, 15-19, 27-16, 25-13
Пое: Ѓ. Дреновац 23
Ско: М. Луковиќ 11
Дод: Д. Стојановски 4
Пое: Б. Трајковски 17
Ско: Б. Трајковски, Н. Мишановиќ 7
Дод: Д. Караџовски, А. Костоски 5

10. коло[уреди | уреди извор]

12 декември 2015
17:00
Извештај Работнички 59, Фени Индустри 76    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 15-23, 23-18, 8-20, 13-15
Пое: Д. Мираковски 14
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: Д. Мираковски 6
Пое: К. Враговиќ 19
Ско: Д. Тубак 11
Дод: Ј. Петровски 5
12 декември 2015
18:00
Извештај Струмица 101, Бест 72    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 30-16, 20-20, 30-17, 21-19
Пое: Д. Тасовски 18
Ско: З. Гоцевски 6
Дод: Д. Макенаџиев 7
Пое: Т. Харис 14
Ско: М. Маринковиќ 5
Дод: Т. Харис 3
13 декември 2015
19:00
Извештај Куманово 2009 93, Карпош Соколи 2000 80    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 21-19, 28-19, 22-22, 22-20
Пое: Б. Трајковски 29
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: А. Костоски 8
Пое: А. Казарновски 18
Ско: А. Петровиќ, Ф. Шепа 5
Дод: Ф. Шепа 3

8. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

15 декември 2015
18:00
Извештај Струмица 67, МЗТ Аеродром 86    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 19-20, 18-26, 17-21, 13-19
Пое: М. Андрејевиќ 19
Ско: М. Андрејевиќ, З. Гоцевски 7
Дод: Д. Макенаџиев 3
Пое: М. Љубичиќ 16
Ско: Д. Мијатовиќ 9
Дод: Н. Протиќ, Ѓ. Дреновац 2

11. коло[уреди | уреди извор]

19 декември 2015
17:00
Извештај Бест 83, Куманово 2009 93    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 19-21, 17-29, 18-24, 29-19
Пое: Т. Харис 28
Ско: Т. Харис 7
Дод: Т. Харис 6
Пое: Б. Трајковски 39
Ско: Б. Трајковски 15
Дод: А. Костоски 9
20 декември 2015
18:00
Извештај Струмица 56, Работнички 79    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 7-19, 12-23, 24-12, 13-25
Пое: Д. Тасовски 16
Ско: М. Андрејевиќ 8
Дод: Е. Богоев 5
Пое: Д. Мираковски 20
Ско: Ѓ. Чековски 11
Дод: Д. Мираковски 3
20 декември 2015
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 92, Кожув 73    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 22-22, 24-19, 19-21, 27-11
Пое: А. Казарновски 20
Ско: Д. Кнежевиќ 8
Дод: Ф. Шепа 6
Пое: Б. Пен 27
Ско: В. Брчков 10
Дод: Б. Пен 4

12. коло[уреди | уреди извор]

23 декември 2015
19:00
Извештај Кожув 82, Бест 69    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 27-24, 9-20, 24-11, 22-14
Пое: А. Штерјов 21
Ско: Б. Пен 14
Дод: В. Брчков 4
Пое: Т. Харис 33
Ско: Д. Лазаровски, Т. Харис 7
Дод: Т. Харис 4
25 декември 2015
19:00
Извештај Куманово 2009 94, Струмица 53    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 27-13, 21-20, 22-14, 24-6
Пое: Н. Мишановиќ 26
Ско: повеќемина-3 8
Дод: А. Костоски 7
Пое: А. Андрејевиќ 18
Ско: А. Андрејевиќ 9
Дод: Д. Тасовски 2
26 декември 2015
18:00
Извештај Фени Индустри 80, Карпош Соколи 2000 86    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 21-18, 20-26, 22-26, 17-16
Пое: К. Николовски 25
Ско: К. Николовски 9
Дод: К. Враговиќ 8
Пое: Д. Кнежевиќ 21
Ско: Д. Кнежевиќ 11
Дод: повеќемина-3 3
30 декември 2015
16:00
Извештај Работнички 75, МЗТ Аеродром 86    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ 1
Четвртини: 16-19, 24-24, 17-33, 18-10
Пое: Ѓ. Чековски 23
Ско: Ѓ. Чековски 11
Дод: Д. Мираковски 10
Пое: Ѓ. Дреновац 27
Ско: У. Луковиќ 12
Дод: М. Љубичиќ 4

11. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

13 јануари
2016
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 79, Фени Индустри 71    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 23-23, 20-15, 13-14, 23-19
Пое: М. Луковиќ 21
Ско: М. Љубичиќ 8
Дод: М. Љубичиќ 6
Пое: К. Николовски, К. Враговиќ 19
Ско: Д. Тубак 11
Дод: К. Враговиќ 5

13. коло[уреди | уреди извор]

16 јануари
2016
18:00
Извештај Струмица 65, Кожув 81    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 24-22, 17-20, 13-22, 11-17
Пое: Е. Богоев 21
Ско: Д. Тасовски 7
Дод: Е. Богоев 3
Пое: А. Радуловиќ 22
Ско: А. Радуловиќ 8
Дод: А. Нешовиќ 4
16 јануари
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 83, Работнички 67    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 17-13, 21-15, 29-22, 16-17
Пое: Б. Трајковски 28
Ско: Ж. Ракочевиќ 10
Дод: А. Костоски 5
Пое: А. Стефановски 24
Ско: Ѓ. Чековски 12
Дод: Д. Мираковски 5
17 јануари
2016
19:00
Извештај Бест 82, Фени Индустри 86    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 12-26, 13-17, 21-20, 36-23
Пое: Т. Харис 29
Ско: Т. Харис, Д. Делипетров 8
Дод: Т. Харис 5
Пое: К. Враговиќ 31
Ско: К. Николовски 12
Дод: К. Враговиќ 6
20 јануари
2016
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 63, МЗТ Аеродром 72    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-26, 16-16, 14-16, 16-14
Пое: М. Болтиќ, Д. Кнежевиќ 13
Ско: повеќемина-3 5
Дод: Д. Соколов 3
Пое: Ѓ. Дреновац 18
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: М. Љубичиќ 4

14. коло[уреди | уреди извор]

23 јануари
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 84, Струмица 66    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 25-17, 20-16, 21-19, 18-14
Пое: К. Враговиќ 20
Ско: Д. Тубак 10
Дод: К. Враговиќ 8
Пое: Е. Богоев, З. Гоцевски 20
Ско: З. Гоцевски 7
Дод: Е. Богоев 6
23 јануари
2016
19:00
Извештај Кожув 73, Куманово 2009 80    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 15-17, 25-21, 16-25, 17-15
Пое: Б. Пен 13
Ско: Б. Пен 7
Дод: В. Брчков 4
Пое: Ж. Ракочевиќ 22
Ско: Б. Трајковски 14
Дод: А. Костоски 4
26 јануари
2016
19:00
Извештај Работнички 69, Карпош Соколи 2000 80    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-19, 16-18, 19-20, 18-23
Пое: Д. Мираковски 27
Ско: Ѓ. Чековски 14
Дод: Д. Мираковски 6
Пое: А. Петровиќ 21
Ско: А. Петровиќ, М. Снер 7
Дод: А. Казарновски 4
27 јануари
2016
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 113, Бест 70    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 28-13, 26-9, 30-20, 29-28
Пое: Љ. Младеновски 25
Ско: М. Луковиќ 8
Дод: М. Љубичиќ 7
Пое: Т. Харис 20
Ско: А. Мукаетов 8
Дод: Т. Харис 3

15. коло[уреди | уреди извор]

30 јануари
2016
17:00
Извештај Работнички 76, Куманово 2009 87    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 23-21, 19-25, 15-22, 19-19
Пое: Д. Тасовски 27
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: Ѓ. Чековски 7
Пое: А. Костоски 23
Ско: Ж. Ракочевиќ 12
Дод: А. Костоски 9
30 јануари
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 78, Кожув 56    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 14-16, 21-16, 23-9, 20-15
Пое: К. Враговиќ 28
Ско: К. Николовски 10
Дод: К. Враговиќ 8
Пое: А. Нешовиќ 16
Ско: В. Брчков 5
Дод: В. Брчков, А. Нешовиќ 2
30 јануари
2016
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 104, Струмица 62    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 22-19, 29-12, 25-13, 28-18
Пое: Ф. Шепа 18
Ско: А. Казарновски, Д. Кнежевиќ 6
Дод: М. Болтиќ 5
Пое: М. Андрејевиќ, З. Гоцевски 12
Ско: М. Андрејевиќ 5
Дод: Е. Богоев, М. Марковиќ 4
4 февруари
2016
18:00
Извештај Бест 50, МЗТ Аеродром 104    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 13-23, 17-30, 9-34, 11-17
Пое: М. Маринковиќ 17
Ско: М. Маринковиќ 6
Дод: Т. Харис 3
Пое: М. Луковиќ 24
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: Ч. Едвард Картер 7

16. коло[уреди | уреди извор]

5 февруари
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 82, Фени Индустри 74    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 20-20, 20-22, 17-16, 25-16
Пое: А. Костоски 26
Ско: Ж. Ракочевиќ 5
Дод: А. Костоски 6
Пое: К. Враговиќ 19
Ско: Д. Тубак 9
Дод: К. Враговиќ 7
6 февруари
2016
19:00
Извештај Кожув 60, Карпош Соколи 2000 71    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 14-23, 17-21, 15-17, 14-10
Пое: Р. Вајт 16
Ско: А. Радуловиќ 8
Дод: Р. Вајт 6
Пое: Ф. Шепа 17
Ско: М. Снер, А. Петровиќ 8
Дод: Д. Соколов, М. Болтиќ 3
7 февруари
2016
18:00
Извештај Бест 62, Работнички 78    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 9-14, 18-21, 11-22, 24-21
Пое: Т. Харис 21
Ско: М. Марковиќ 10
Дод: Т. Харис, М. Димитриески 2
Пое: Д. Мираковски 23
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: Д. Мираковски 5
10 февруари
2016
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 94, Струмица 56    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 28-13, 26-9, 30-20, 29-28
Пое: Г. Марковски 16
Ско: Г. Марковски 9
Дод: Н. Протиќ 6
Пое: М. Андрејевиќ 12
Ско: М. Андрејевиќ 7
Дод: Е. Богоев 3

17. коло[уреди | уреди извор]

13 февруари
2016
18:00
Извештај Струмица 74, Кожув 90    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 17-23, 19-20, 24-30, 14-17
Пое: М. Марковиќ 22
Ско: М. Хасанов, М. Марковиќ 6
Дод: Е. Богоев, Д. Макенаџиев 4
Пое: Г. Главчев 16
Ско: А. Радуловиќ 9
Дод: Б. Пен, А. Нешовиќ 2
13 февруари
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 93, Бест 74    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 22-19, 24-12, 19-16, 28-27
Пое: К. Николовски 20
Ско: К. Николовски, К. Враговиќ 8
Дод: К. Враговиќ 10
Пое: Т. Харис 18
Ско: Т. Харис 10
Дод: Т. Харис 6
14 февруари
2016
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 90, Куманово 2009 94    Спортски центар Борис ТрајковскиСкопје[2][3]
Четвртини: 19-15, 22-25, 23-21, 26-33
Пое: Ф. Шепа 21
Ско: Д. Кнежевиќ 9
Дод: М. Болтиќ 8
Пое: Ж. Ракочевиќ 20
Ско: Б. Трајковски 8
Дод: А. Костоски 7
16 февруари
2016
19:00
Извештај Работнички 74, МЗТ Аеродром 71    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 19-13, 14-20, 24-21, 17-17
Пое: Д. Тасовски 19
Ско: В. Ефремовски, Ѓ. Чековски 8
Дод: Д. Мираковски, П. Николиќ 6
Пое: М. Луковиќ 22
Ско: повеќемина-4 6
Дод: М. Љубичиќ 4

18. коло[уреди | уреди извор]

27 февруари
2016
17:00
Извештај Работнички 66, Фени Индустри 75    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 18-13, 15-25, 24-23, 9-14
Пое: Ѓ. Чековски 17
Ско: Д. Тасовски 8
Дод: Д. Тасовски 4
Пое: К. Враговиќ 22
Ско: Д. Тубак 14
Дод: К. Враговиќ 6
27 февруари
2016
18:00
Извештај Бест 64, Карпош Соколи 2000 91    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 18-17, 13-28, 15-24, 18-22
Пое: Т. Харис 32
Ско: М. Марковиќ 9
Дод: повеќемина-3 2
Пое: Д. Соколов 19
Ско: А. Петровиќ 11
Дод: М. Болтиќ 7
27 февруари
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 79, Струмица 53    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 20-12, 14-9, 24-9, 21-23
Пое: Б. Трајковски 16
Ско: М. Јанески 7
Дод: А. Костоски 8
Пое: Е. Богоев 13
Ско: М. Марковиќ 8
Дод: Е. Богоев 3

19. коло[уреди | уреди извор]

5 март
2016
18:00
Извештај Струмица 75, Бест 71    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 18-29, 19-16, 22-13, 16-13
Пое: М. Марковиќ 21
Ско: М. Андрејевиќ 8
Дод: Е. Богоев 3
Пое: Т. Харис 19
Ско: М. Марковиќ 11
Дод: П. Николов, Д. Делипетров 2
5 март
2016
19:00
Извештај Кожув 79, Куманово 2009 69    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 18-19, 20-12, 20-19, 21-19
Пое: Р. Вајт 22
Ско: А. Радуловиќ 10
Дод: А. Нешовиќ 6
Пое: А. Костоски 24
Ско: Ж. Ракочевиќ 6
Дод: А. Костоски 5
6 март
2016
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 83, Работнички 72    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 21-20, 17-16, 18-15, 27-21
Пое: М. Снер 22
Ско: А. Петровиќ 7
Дод: Д. Соколов 5
Пое: Ѓ. Чековски 29
Ско: Ѓ. Чековски 12
Дод: Ј. Марковски 5
9 март
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 88, МЗТ Аеродром 96    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 30-22, 25-19, 14-20, 14-22
Пое: К. Враговиќ 20
Ско: К. Николовски 8
Дод: Ј. Петровски 7
Пое: Д. Стојановски 20
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: Н. Протиќ 6

18. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

11 март
2016
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 74, Кожув 48    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 29-11, 12-6, 17-8, 16-23
Пое: Н. Протиќ 13
Ско: У. Луковиќ 7
Дод: Ѓ. Дреновац, М. Љубичиќ 3
Пое: И. Тодоровиќ 16
Ско: И. Тодоровиќ 7
Дод: А. Апостолов 3

20. коло[уреди | уреди извор]

12 март
2016
17:00
Извештај Работнички 85, Струмица 61    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 21-10, 26-17, 16-19, 22-15
Пое: Д. Тасовски 27
Ско: П. Николиќ, Д. Тасовски 7
Дод: П. Николиќ 6
Пое: Е. Богоев 22
Ско: Т. Соколов 8
Дод: Е. Богоев 5
13 март
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 88, Карпош Соколи 2000 76    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 17-20, 26-15, 28-27, 17-14
Пое: К. Николовски 23
Ско: К. Николовски 16
Дод: К. Враговиќ 8
Пое: М. Болтиќ 21
Ско: М. Болтиќ 7
Дод: М. Болтиќ 7
13 март
2016
18:00
Извештај Бест 65, Кожув 76    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 15-18, 15-23, 20-24, 15-11
Пое: Т. Харис 21
Ско: М. Марковиќ 10
Дод: Т. Харис 4
Пое: В. Брчков 19
Ско: В. Брчков 9
Дод: Г. Главчев 5
15 март
2016
20:00
Извештај МЗТ Аеродром 79, Куманово 2009 71    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-12, 16-21, 22-12, 20-26
Пое: Ѓ. Дреновац 20
Ско: У. Луковиќ 9
Дод: М. Љубичиќ 7
Пое: Б. Трајковски 22
Ско: повеќемина-3 6
Дод: А. Костоски 8

21. коло[уреди | уреди извор]

19 март
2016
18:00
Извештај Струмица 65, Фени Индустри 87    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 15-17, 18-20, 20-24, 12-26
Пое: T. Соколов 21
Ско: М. Андрејевиќ, Т. Соколов 7
Дод: Е. Богоев 5
Пое: К. Враговиќ 33
Ско: К. Враговиќ 9
Дод: Ј. Петровски, К. Враговиќ 3
19 март
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 115, Бест 73    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 17-13, 21-15, 29-22, 16-17
Пое: Б. Трајковски 28
Ско: Б. Трајковски 14
Дод: Д. Караџовски 10
Пое: М. Марковиќ, Т. Харис 13
Ско: М. Марковиќ, Т. Харис 6
Дод: Д. Лазаревски 2
19 март
2016
19:00
Извештај Кожув 75, Работнички 81    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 9-20, 26-23, 17-14, 23-24
Пое: Р. Вајт, С. Ѓуроски 17
Ско: С. Ѓуроски 9
Дод: В. Брчков 4
Пое: Ѓ. Чековски 30
Ско: Ѓ. Чековски 12
Дод: П. Николиќ, Д. Тасовски 4
20 март
2016
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 63, МЗТ Аеродром 71    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 14-10, 16-23, 11-20, 22-18
Пое: Д. Кнежевиќ 22
Ско: А. Казарновски 7
Дод: М. Болтиќ 4
Пое: У. Луковиќ 27
Ско: У. Луковиќ 11
Дод: Д. Стојановски 5

22. коло[уреди | уреди извор]

25 март
2016
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 89, Бест 51    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 20-17, 23-15, 21-14, 25-5
Пое: Ѓ. Дреновац 18
Ско: М. Луковиќ 10
Дод: М. Луковиќ 5
Пое: М. Марковиќ 20
Ско: М. Марковиќ, Д. Делипетров 6
Дод: повеќемина-3 2
25 март
2016
19:30
Извештај Кожув 72, Фени Индустри 87    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 20-19, 21-31, 14-23, 17-14
Пое: Р. Вајт 12
Ско: И. Тодоровиќ 7
Дод: повеќемина-3 3
Пое: В. Ивеља 17
Ско: К. Враговиќ 9
Дод: Ј. Петровски 4
26 март
2016
18:00
Извештај Струмица 71, Карпош Соколи 2000 115    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 11-29, 23-25, 17-29, 20-32
Пое: М. Марковиќ 20
Ско: М. Хасанов, Т. Соколов 4
Дод: М. Абазовиќ 3
Пое: М. Снер 22
Ско: Д. Кнежевиќ 7
Дод: Д. Кнежевиќ, М. Снер 2
26 март
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 98, Работнички 67    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 32-21, 16-11, 27-12, 23-23
Пое: Б. Трајковски 26
Ско: Б. Трајковски 13
Дод: А. Костоски 8
Пое: Ѓ. Чековски 18
Ско: Ѓ. Чековски 11
Дод: П. Николиќ 5

23. коло[уреди | уреди извор]

1 април
2016
19:00
Извештај Работнички 90, Бест 88 Пдж  Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 23-19, 17-17, 17-26, 25-20, Пдж: 8-6
Пое: Д. Мираковски 28
Ско: Д. Тасовски 15
Дод: Д. Мираковски 7
Пое: Д. Лазаревски 28
Ско: М. Марковиќ 15
Дод: М. Марковиќ 5
2 април
2016
17:00
Извештај Карпош Соколи 2000 104, Кожув 74    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Четвртини: 26-17, 25-24, 25-14, 28-19
Пое: М. Болтиќ 18
Ско: Д. Кнежевиќ 8
Дод: Ф. Шепа 5
Пое: А. Нешовиќ 23
Ско: В. Брчков 6
Дод: Р. Вајт 6
2 април
2016
18:00
Извештај Струмица 66, МЗТ Аеродром 79    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 13-22, 13-26, 14-14, 26-17
Пое: Д. Макенаџиев 16
Ско: М. Марковиќ 7
Дод: Д. Макенаџиев 4
Пое: У. Луковиќ 18
Ско: Д. Мијатовиќ 9
Дод: А. Мекиќ 4
2 април
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 86, Куманово 2009 83    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 24-27, 27-16, 15-22, 20-18
Пое: Ј. Петровски 21
Ско: М. Пековиќ 14
Дод: К. Враговиќ 8
Пое: Б. Трајковски, А .Костоски 18
Ско: В. Мандиќ 9
Дод: А. Костоски 10

24. коло[уреди | уреди извор]

5 април
2016
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 81, Работнички 71    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 11-24, 23-17, 20-20, 27-10
Пое: Ѓ. Дреновац 24
Ско: М. Луковиќ 12
Дод: М. Луковиќ 3
Пое: Д. Мираковски 23
Ско: Ѓ. Чековски 7
Дод: Д. Мираковски 5
5 април
2016
19:00
Извештај Бест 63, Фени Индустри 81    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 20-19, 14-22, 12-21, 17-19
Пое: П. Николов 19
Ско: М. Марковиќ 9
Дод: Д. Лазаревски 3
Пое: К. Николовски 21
Ско: К. Николовски 9
Дод: Б. Стајиќ 7
6 април
2016
19:00
Извештај Кожув 87, Струмица 57    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 19-12, 29-6, 14-23, 25-16
Пое: Г. Главчев 22
Ско: И. Тодоровиќ 9
Дод: А. Нешовиќ 5
Пое: Е. Богоев 17
Ско: М. Андрејевиќ 8
Дод: Е. Богоев 5
6 април
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 94, Карпош Соколи 2000 88    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 26-20, 24-19, 22-28, 22-21
Пое: Б. Трајковски 26
Ско: Б. Трајковски 11
Дод: Д. Караџовски 8
Пое: Д. Соколов 18
Ско: М. Болтиќ 9
Дод: А. Петровиќ 4

25. коло[уреди | уреди извор]

9 април
2016
17:00
Извештај Фени Индустри 108, Работнички 93    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 33-23, 23-27, 27-18, 25-25
Пое: К. Враговиќ 26
Ско: К. Николовски, К. Враговиќ 6
Дод: К. Враговиќ 9
Пое: Ѓ. Чековски 23
Ско: Ѓ. Чековски 14
Дод: Ѓ. Чековски 10
9 април
2016
18:00
Извештај Струмица 70, Куманово 2009 80    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 17-25, 16-17, 20-20, 17-18
Пое: Т. Соколов 16
Ско: М. Марковиќ 8
Дод: Е. Богоев 5
Пое: Б. Трајковски 19
Ско: Б. Трајковски, Н. Мишановиќ 7
Дод: А. Костоски 10
9 април
2016
19:00
Извештај Кожув 54, МЗТ Аеродром 61    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 10-25, 10-13, 17-11, 17-12
Пое: Б. Пен 14
Ско: А. Радуловиќ 6
Дод: С. Ѓуроски 4
Пое: Ѓ. Дреновац 18
Ско: Д. Буниќ 12
Дод: Н. Протиќ 7
9 април
2016
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 86, Бест 48    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 22-7, 18-13, 21-10, 25-18
Пое: М. Снер 15
Ско: М. Болтиќ 10
Дод: М. Болтиќ 8
Пое: М. Марковиќ 14
Ско: М. Марковиќ 9
Дод: повеќеминаа-3 2

26. коло[уреди | уреди извор]

16 април
2016
17:00
Извештај Бест 58, Струмица 89    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 16-22, 11-16, 16-24, 15-27
Пое: Д. Лазаревски 18
Ско: М. Марковиќ 9
Дод: П. Николов 3
Пое: М. Хасанов 20
Ско: М. Андрејевиќ 10
Дод: повеќемина-3 3
16 април
2016
18:00
Извештај Работнички 80, Карпош Соколи 2000 98    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 16-18, 15-22, 18-30, 31-28
Пое: Ѓ. Чековски 28
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: Д. Мираковски 9
Пое: А. Петровиќ 21
Ско: А. Петровиќ 8
Дод: М. Болтиќ 10
16 април
2016
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 81, Фени Индустри 58    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 25-16, 21-16, 15-8, 20-18
Пое: Љ. Младеновски 17
Ско: Д. Мијатовиќ 6
Дод: Н. Протиќ, М. Љубичиќ 5
Пое: К. Враговиќ 16
Ско: К. Николовски 8
Дод: Б. Стајиќ 3
16 април
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 86, Кожув 80    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 19-9, 22-15, 19-25, 26-31
Пое: Н. Мишановиќ 21
Ско: В. Мандиќ, Б. Трајковски 10
Дод: А. Костоски 9
Пое: В. Брчков 18
Ско: В. Брчков 10
Дод: Р. Вајт, А. Нешовиќ 3

27. коло[уреди | уреди извор]

20 април
2016
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 92, Фени Индустри 70    Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-22, 21-15, 22-18, 29-15
Пое: М. Снер 18
Ско: А. Казарновски 9
Дод: М. Болтиќ 8
Пое: Б. Стајиќ 21
Ско: К. Николовски 8
Дод: повеќемина-2 4
20 април
2016
18:00
Извештај Струмица 63, Работнички 83    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 19-23, 15-19, 19-15, 10-26
Пое: М. Андрејевиќ 17
Ско: Т. Соколов 10
Дод: Е. Богоев 4
Пое: Д. Мираковски 29
Ско: Д. Мираковски 10
Дод: Д. Мираковски 4
20 април
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 80, МЗТ Аеродром 70    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 18-17, 20-15, 25-17, 17-21
Пое: А. Костоски 20
Ско: Б. Трајковски 7
Дод: А. Костоски 7
Пое: М. Љубичиќ 24
Ско: М. Љубичиќ, Д. Мијатовиќ 8
Дод: Н. Протиќ 5
20 април
2016
19:00
Извештај Кожув 84, Бест 49    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 16-9, 23-8, 21-17, 24-15
Пое: И. Тодоровиќ 14
Ско: В. Брчков, И. Тодоровиќ 9
Дод: С. Ѓуроски, Г. Главчев 5
Пое: М. Марковиќ, Д. Лазаревски 9
Ско: М. Марковиќ 16
Дод: М. Марковиќ 2

28. коло[уреди | уреди извор]

22 април
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 82, Струмица 67    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 35-14, 14-20, 25-16, 8-17
Пое: К. Враговиќ 31
Ско: П. Пајиќ 10
Дод: К. Враговиќ 9
Пое: М. Андрејевиќ 19
Ско: М. Андрејевиќ, М. Марковиќ 6
Дод: Е. Богоев 2
23 април
2016
18:00
Извештај Работнички 75, Кожув 76    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 11-21, 29-12, 16-22, 19-21
Пое: Ѓ. Чековски 21
Ско: Д. Тасовски 10
Дод: Ѓ. Чековски 5
Пое: Б. Пен 18
Ско: А. Радуловиќ 13
Дод: А. Нешовиќ 5
23 април
2016
19:00
Извештај Бест 63, Куманово 2009 93    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 12-29, 14-30, 18-15, 19-19
Пое: М. Марковиќ 23
Ско: М. Марковиќ 8
Дод: П. Николов 12
Пое: И. Бијелиќ 14
Ско: М. Јанески 9
Дод: Д. Караџовски 7
24 април
2016
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 68, Карпош Соколи 2000 83    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 24-16, 15-20, 19-16, 18-20
Пое: Д. Стојановски 16
Ско: У. Луковиќ 11
Дод: повеќемина-4 1
Пое: М. Болтиќ, Ф. Шепа 20
Ско: М. Болтиќ 11
Дод: Ф. Шепа 6

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]