Галоибериски јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во групата на галоиберсики јазици спаѓаат следните јазици:

Галоромански јазици[уреди | уреди извор]

Галоиталски јазици[уреди | уреди извор]

Галоретски јазици[уреди | уреди извор]

Окситанско-романски јазици[уреди | уреди извор]

Иберо-романски јазици[уреди | уреди извор]

Западни иберски јазици[уреди | уреди извор]

Астурско-леонска група[уреди | уреди извор]

Галициско-португалски јазици[уреди | уреди извор]

Шпански јазик[уреди | уреди извор]

Источни иберски јазици[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]