Википедија:Кандидати за избрана статија/2009

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупено гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Поларна мечка Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #2 (05.01 - 11.01) Check mark.svg
2 Англиски јазик Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #3 (12.01 - 18.01) Check mark.svg
3 Тетово Yes check.svgОк Избрана 4 3/1/0 #4 (19.01 - 25.01) Check mark.svg
4 Бетелгез Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #5 (26.01 - 01.02) Check mark.svg
5 Швајцарска гарда Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #6 (02.02 - 08.02) Check mark.svg
6 Михаил Таљ Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #7 (09.02 - 15.02) Check mark.svg
7 Крокодиловидни Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #8 (16.02 - 22.02) Check mark.svg
8 Пиратство X mark.svgН Не е избрана 0 0/0/0 / /
9 Џингис Хан Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #9 (23.02 - 01.03) Check mark.svg
10 е (број) Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #10 (02.03 - 08.03) Check mark.svg
11 Ѕвездена еволуција Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #11 (09.03 - 15.03) Check mark.svg
12 Пиратство Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #12 (16.03 - 22.03) Check mark.svg
13 Гитара Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #13 (23.03 - 29.03) Check mark.svg
14 Татарстан Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #14 (30.03 - 05.04) Check mark.svg
15 Петар Велики Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #15 (06.04 - 12.04) Check mark.svg
16 Френсис Дрејк Yes check.svgОк Избрана 2 1/1/0 #16 (13.04 - 19.04) Check mark.svg
17 Светиот Гроб Yes check.svgОк Избрана 4 3/0/1 #17 (20.04 - 26.04) Check mark.svg
18 Шаховска олимпијада 1972 Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #18 (27.04 - 03.05) Check mark.svg
19 Карл Саган Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #19 (04.05 - 10.05) Check mark.svg
20 Париз Yes check.svgОк Избрана 8 7/0/1 #20 (11.05 - 17.05) Check mark.svg
21 Леопард Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #21 (18.05 - 24.05) Check mark.svg
22 Хари Потер и Каменот на мудроста (филм) Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #22 (25.05 - 31.05) Check mark.svg
23 Оскар Нимаер Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #23 (01.06 - 07.06) Check mark.svg
24 Јосип Броз - Тито Yes check.svgОк Избрана 6 4/1/1 #24 (08.06 - 14.06) Check mark.svg
25 Падот на Цариград (1453) Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #25 (15.06 - 21.06) Check mark.svg
26 Оскар Вајлд Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #26 (22.06 - 28.06) Check mark.svg
27 Големите географски откритија Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #27 (29.06 - 05.07) Check mark.svg
28 Мотор со внатрешно согорување Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #28 (06.07 - 12.07) Check mark.svg
29 Курт Кобејн Yes check.svgОк Избрана 6 4/2/0 #29 (13.07 - 19.07) Check mark.svg
30 Тигар Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #30 (20.07 - 26.07) Check mark.svg
31 Гладијатор Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #31 (27.07 - 02.08) Check mark.svg
32 Мајанска цивилизација Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #32 (03.08 - 09.08) Check mark.svg
33 Пи Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #33 (10.08 - 16.08) Check mark.svg
34 Ѕвезда Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #37 (07.09 - 13.09) Check mark.svg
35 Џон Бон Џови X mark.svgН Не е избрана 2 0/2/0 / /
36 Иштван I Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #34 (17.08 - 23.08) Check mark.svg
37 Носорог Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #41 (05.10 - 11.10) Check mark.svg
38 Шпанска партија Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #42 (12.10 - 18.10) Check mark.svg
39 Галија (брод) Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #36 (31.08 - 06.09) Check mark.svg
40 НАТО Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #43 (19.10 - 25.10) Check mark.svg
41 Египетска митологија Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #44 (26.10 - 01.11) Check mark.svg
42 Студена војна X mark.svgН Не е избрана 6 2/3/1 / /
43 Владетелот Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #35 (24.08 - 30.08) Check mark.svg
44 Човечки папилома вирус Yes check.svgОк Избрана 5 4/0/1 #40 (28.09 - 04.10) Check mark.svg
45 Географија на Индија Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #45 (02.11 - 08.11) Check mark.svg
46 Фредерик Шопен Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #38 (14.09 - 20.09) Check mark.svg
47 Понуда и побарувачка Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #39 (21.09 - 27.09) Check mark.svg
48 Боја Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #46 (09.11 - 15.11) Check mark.svg
49 Торинско платно Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #47 (16.11 - 22.11) Check mark.svg
50 Анастасија Николаевна Романова Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #48 (23.11 - 29.11) Check mark.svg
51 Бутан Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #49 (30.11 - 06.12) Check mark.svg
52 Воен конфликт во Македонија, 2001 Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #50 (07.12 - 13.12) Check mark.svg
53 Исус Христос X mark.svgН Не е избрана 1 0/0/1 / /
54 Бременост Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #51 (14.12 - 20.12) Check mark.svg
55 Посвојување Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #53 (28.12.09 - 03.01.10) Check mark.svg
56 Rated R Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #52 (21.12 - 27.12) Check mark.svg
57 Истанбул Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #3 (11.01 - 17.01) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]