Википедија:Кандидати за избрана статија/2019

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Вевчани Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #02 (7.1.19 - 13.1.19) Check mark.svg
2 Диего Гарсија (остров) Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #07 (11.2.19 - 17.2.19) Check mark.svg
3 Тенерифе Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #10 (4.3.19 - 10.3.19) Check mark.svg
4 Рендгенска кристалографија Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #11 (11.3.19 - 17.3.19) Check mark.svg
5 Бактерии Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #08 (18.2.19 - 24.2.19) Check mark.svg
6 Близуземски астероиди Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #09 (25.2.19 - 3.3.19) Check mark.svg
7 Клуж-Напока Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #12 (18.3.19 - 24.3.19) Check mark.svg
8 Актин Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #24 (10.6.19 - 16.6.19) Check mark.svg
9 Кир Велики Yes check.svgОк Избрана 7 6/0/1 #25 (17.6.19 - 23.6.19) Check mark.svg
10 Обединета Ерменија Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #48 (25.11.19 - 1.12.19) Check mark.svg
11 Реброносци Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #49 (2.12.19 - 8.12.19) Check mark.svg
12 Казахстан Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #50 (9.12.19 - 15.12.19) Check mark.svg
13 Средновековна Романија Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #51 (16.12.19 - 22.12.19) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]