Википедија:Кандидати за избрана статија/2020

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Линебург Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #23 (1.6.20 - 7.6.20) Check mark.svg
2 Алехандро Валверде Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #22 (25.5.20 - 31.5.20) Check mark.svg
3 Тур де Франс 2019 Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #25 (15.6.20 - 21.6.20) Check mark.svg
4 Брзина на светлината Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #24 (8.6.20 - 14.6.20) Check mark.svg
5 Џунтинт X mark.svgН Не е избрана 4 1/3/0 / /
6 Свети Климент Охридски Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #50 (6.12.20 - 12.12.20) Check mark.svg
7 Одржлива енергија Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #51 (13.12.20 - 19.12.20) Check mark.svg
8 Договор за неширење на нуклеарно оружје Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #5 (25.1.21 - 31.1.21) Check mark.svg
9 Инвазивен вид Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #3 (11.1.21 - 17.1.21) Check mark.svg
10 Отпад од храна Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #53 (28.12.20 - 3.1.21) Check mark.svg
11 Последици од глобалното затоплување Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #7 (8.2.21 - 14.2.21) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]