Википедија:Инкубатор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Патот кон квалитетни статии на Википедија


Вашата прва статија Инкубатор (критериуми) Кандидати за избрана статија (критериуми)Избрана содржина

Кратенки:
ВП:ИНК
GAEval.svg
Инкубаторот е ризница од сите добри статии на Википедија. Статиите автоматски се појавуваат во долниот список по додадавање на предлошката {{добра}} на дното од нивните страници. Секој уредувач може да обележи една статија како добра, но пред тоа, треба да провери дали таа ги исполнува минималните критериуми за добра статија. Се разбира, ако некој обележи статија која не ги исполнува критериумите, таа ќе биде отстранета од овде.

Страницава ја нарековме „инкубатор“, бидејќи на статиите овде им треба уште малку „созревање“ за да станат избрани. Ако го подобрите квалитетот на овие статии, кандитирајте ја статијата за избрана за заедницата да провери дали ги исполнува критериумите за избрана статија.

Список на добри статии

Исчистете ја меморијата за страницава за да го обновите списокот. (Забелешка: Овде е стариот список на статии од инкубаторот.)