Википедија:Список на администратори

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:ЛА
ВП:ЛНА

Доколку имате потреба да контактирате со некој администратор за

 • бришења
 • враќање на бришења
 • заштита на страници
 • пријава на вандализам
 • ... или било какви други сисоп активности

Ве молиме видете: Википедија:Огласна табла за администратори

Доколку сакате да дискутирате за нешто директно со администратор ве молиме посетете една или неколку од корисничките страници подолу.

Администраторите кои немаат листано е-поштенска адреса сепак може да бидат контактирани користејќи ја врската „е-пошта до овој корисник“ на левата страна на нивната корисничка или страница за разговор, доколку и вие сте се логирале со е-поштенска адреса.

Комплетна листа на администратори може да се најде тука. Новите администратори се создаваат преку Барања за администраторски статус.

Постојат 16 (од 23 јануари 2017) корисници со сисоп права (активни и друго).

Администраторите може да бидат контактирани во вистинско време преку IRC, видете Википедија:Ирцање.

За да проверите дали оваа листа е ажурирана, проверете го дневникот на кориснички права за некои нови администратори кои не се додадени.

Содржина:
Активни:
# - А - Б - В - Г - Д - Ѓ - Е - Ж - З - Ѕ - И - Ј - К - Л - Љ - М - Н - Њ - О - П - Р - С - Т - Ќ - У - Ф - Х - Ц - Ч - Џ - Ш
Полу-активни
Неактивни
Поранешни администратори
Видете исто така


Активни[уреди извор]

Овие корисници работеле на Википедија во текот на последните неколку недели, иако тие може да хибернираат или да се зафатени со други активности во моментот.

 1. Bjankuloski06 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. Ehrlich91 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Kiril Simeonovski (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 4. MacedonianBoy (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 5. M4r51n (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 6. Raso mk (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 7. Тиверополник (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 8. Виолетова (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 9. Инокентиј (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Полуактивни[уреди извор]

Овие корисници се помалку активни од тие горе, но сепак уредуваат барем понекогаш.

 1. Boyan (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Неактивни[уреди извор]

 1. Brainmachine (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. guitardemon666 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Виктор Јованоски (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 4. iNkubusse (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 5. FlavrSavr (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 6. Wikimk (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)


Поранешни администратори[уреди извор]

Видете Википедија:Поранешни администратори
 1. Misos (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. Комита (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Brest (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Поврзано[уреди извор]