Разговор со корисник:Виктор Јованоски

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Виктор Јованоски
Архива на разговори
Разговори 25 февруари 2007 − 13 јули 2007 (44k)  • 14 август 2007 - 27 септември 2007 (26k)  • 28 август 2007 - 10 октомври 2007 (49k)  •
11 октомври 2007 - 29 јуни 2008 (51k)
Важно Слики за бришење  • Истоимени слики (на Ризница)  • Лиценците за слики  • Од Милош...  • Без категорија  • Без ознаки  • Шаблони за неслободна употреба  • Статии за уредување  • ВикиПроект Оддржување
Награди
и признанија

Корисникот Виктор Јованоски е посветен википедијанец. - Brest

Тековни разговори

Избрана слика[уреди извор]

Здраво, би сакал да Ве упатам (не знам колку следите) дека постои процедура за избор на слика за главната страница. Сликата што сте ја поставиле не е избрана според процедурата. Затоа Ве молам во иднина да ги следите договорените чекори при избор на слики, статии и сл. --Crnorizec 11:58, 7 јули 2008 (UTC)

Те повикувам на прочиташ една дискусија, се надевам дека ќе се вклучиш. Дискусијата е »овде«. Поздрав, Brainmachinewtf? 11:31, 10 јули 2008 (UTC)

За слики[уреди извор]

Виктор, слободно бриши ги сите слики во Категорија:Слики за бришење и во Категорија:Сите слики со исто име на Викимедија Ризницата. Често проверувај ги овие две категории и бриши сѐ што ќе оставам таму. Поздрав, --Brainmachinewtf? 09:42, 12 јули 2008 (UTC)

Шаблон МИФЦ[уреди извор]

Поздрав и честитки за добиената согласност од авторитетите на МИФЦ за употреба на содржините од нивното веб место. Ме радува веста дека оваа институција ги дава на располагање информациите од нивното веб место. Овие податоци ќе помогнат во подобрување на содржината на мк википедија и секако ќе претставува дополнителна промоција и афирмација на МИФЦ и македонскиот филм.

Прво, мој предлог е шаблонот {{Текст од МИФЦ}} да оди на крајот од статиите како не би се заморувале читателите со текстот во шаблонот кој одзема прилично голем дел од почетокот на статијата.

Второ, мислам дека посоодветно би било текстот на преписката со авторитетите на МИФЦ да се помести во Википедија:ВикиПроект Филм отколку да остане во категоријата во која сега е поместен.

Трето, мислам дека текстот Доколку сакате да ја видите статијaта во нејзината изворна верзија на страницата на МИФЦ, погледнете во надворешни врски. го оптоварува шаблонот и е излишен со оглед на тоа што се добива впечаток дека се работи за 1:1 пресликување на мк.вики статијата со МИФЦ страна на соодветното веб место. Сепак вики статиите подоцна ќе претрпуваат низа на трансфромации кои ќе дивергираат од првобитниот текст превземен од МИФЦ веб местото.

Поздрав, --brest 14:07, 15 јули 2008 (UTC)

Види што се случува таму, ќе треба да лепнеш по некој бан, јас не можам да ги смирам инаку. --Brainmachinewtf? 23:38, 16 јули 2008 (UTC)

Вандал[уреди извор]

217.136.90.190 вандалов ја вандализира статијата македонски јазик. Преземи нешто! Поздрав --MacedonianBoy 23:43, 19 јули 2008 (UTC)

Ок, може. Може не сум видел убаво, ама сепак брише регион каде се зборува македонски јазик и има македонци. Не ќе да е патриотско тоа. Сепак Беломорска Македонија е наша --MacedonianBoy 23:49, 19 јули 2008 (UTC)
Грешка сте. Не е патриотизам да се брише поимот Грција како регион кај што се зборува македонскиот јазик и плус IP e од Грција. позз--Raso mk 23:51, 19 јули 2008 (UTC)
Види тука кој бришел. --MacedonianBoy 23:56, 19 јули 2008 (UTC)

Ќе те земолам ако е можно да се заклучи страницата Александар Македонски, бидејќи е често вандализирана од страна на јужнососедци. Фала --MacedonianBoy 23:52, 19 јули 2008 (UTC)

Лека ноќ.--MacedonianBoy 00:00, 20 јули 2008 (UTC)

Гркот пак вандализира[уреди извор]

212.73.146.73 овој пак ја вандализира македонски јазик. Сеге треба да го блокираш мислам јас. Поз --MacedonianBoy 09:12, 20 јули 2008 (UTC)

Кај си бе Викторче[уреди извор]

многу рано си се прибрал дома хахаха, ајде терај,--[[User:Владимир Ѓорѓиески|VladimirX]] 09:14, 22 јули 2008 (UTC)

Добро ве најдов[уреди извор]

фала на советите, ми се чини дека сум на вистинско место :) Sashagrey 21:26, 28 јули 2008 (UTC)

Предлог[уреди извор]

Здраво, другар. Погледнувајќи ги твоите придонеси и ставови мислам дека е добро да земеме примери и од другите Википедии. Изработен е ВикиПроектот:Вести, па веќе сме во функција на организирање, а веќе од септември би можеле посериозно да се фатиме за работа. Ако би сакал да ни се придружиш, ПОВЕЛИ. Мислам дека си ни потребен. Сепак, се разбира од тебе зависи. Поздрав. Кирил Симеоновски 19:38, 8 август 2008 (UTC)

Шаблони за знамиња[уреди извор]

Многу ти благодарам за трудот, убаво е да се има македонизирани шаблони. Но јас сеуште ги работам латинично од причини што, кога преведувам статии,а прво ги копирам, не ми е лесно да ги изнајдам македонските кратенки, а латиничниве вака директно би се појавиле без потреба за модификации. Решение за ова би било ако сакаш да ги преместиш шаблоните во македонизирана верзија. На пр. Шаблон:USA или US да се премести (пременува) како Шаблон:САД. Така ќе работи и во обата случаја. Поздрав и фала уште еднаш. --Б. Јанкулоскиразговор 23:34, 9 август 2008 (UTC)

Ознаката {{Текст од МИФЦ}} на врвот ли да ја ставаме или на дното? Јас ја ставам на дното. --Brainmachinewtf? 23:27, 24 август 2008 (UTC)

Струшки вечери на поезијата / Србо Ивановски[уреди извор]

Имам податок дека Србо Ивановски(нема статија за него на мк.википедија) е добитник на награта на струшки вечери на поезијата во 1964. Е сега гледам во шаблонот има податоци од 1966 година па наваму. Можеш ли да провериш за што се работи.--brest 12:35, 15 септември 2008 (UTC)

Иницијатива[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Виктор Јованоски!
Како што веќе можете да видите, се приближуваме кон бројот 20 000 статии и како резултат на тоа Ве информираме за следната иницијатива. Имено, дорбредојдени би биле Вашите уредувања за создавање нови статии според зададените стандарди на Википедија со што за кратко време би ја достигнале саканата цел. 20 000 статии ни се неопходни за започнување на Википедија:ВикиПроект Вести и за понатамошна успешна афирмација на македонскиот јазик и македонската Википедија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

НБРМ18:33, 16 септември 2008 (UTC)

Син сомот[уреди извор]

Ја ставив сам за избрана за 39. седмица, без никакви приговори. Повторно велам, на кој не му се допаѓа нека ме тужи! :P Поздрав, Brainmachinewtf? 13:27, 19 септември 2008 (UTC)

Барем се обидов... насилно... ме спречија...  : ( --Brainmachinewtf? 17:28, 20 септември 2008 (UTC)

Корисник:Tlustulimu[уреди извор]

Guten Abend, Viktor. Ich habe vor ca. einer Woche meinen wirklichen Namen aus meiner Benutzerseite entfernt und hatte dann Корисник:Bjankuloski06 um Löschung aller älteren Versionen gebeten. Aber ich habe den Eindruck, daß er meine Bitte möglicherweise nicht verstanden hat oder nicht weiß wie so etwas gemacht wird. - Es ist aber ziemlich einfach. Zuerst wird die Benutzerseite komplett gelöscht. Anschließend wird sie wiederhergestellt. In meinem Fall aber bitte nur die letzten beiden Versionen. Also soll dann nur noch alles vom Oktober 2008 unter "Историја" stehen bleiben. Weil ich hier ja kein Admin bin, bin ich auf hiesige Hilfe angewiesen. Über Hilfe würde ich mich sehr freuen. Die Admins in anderen Wikipedien konnte mir bereits helfen, sodaß mein Name nur noch hier, allerdings etwas versteckt, auftaucht. Viel Grüße nach Makedonien aus dem herbstlichen Deutschland. --Tlustulimu (разговор) 19:01, 10 октомври 2008 (UTC)

Guten Abend, Viktor. Danke für die Löschung. Jetzt ist alles in Ordnung. Viele Grüße --Tlustulimu (разговор) 15:18, 11 октомври 2008 (UTC)

Предлог: „Википедија: Рецензија“ и систем за оценување на квалитетот на статиите[уреди извор]

Здраво! Те повикувам да го разгледаш овој предлог. Прашањето е отворено за дискусија. Благодарам, Brainmachinewtf? 11:46, 25 октомври 2008 (UTC)

Здраво! Ве, известувам дека на македонски јазик започнува со работа ВикиПроектот Рецензија. Доколку сте заинтересирани слободно може да станете член од овој проект. Исто така сакам да истакнам дека квалитетот на работата на Википедија на македонски јазик може многу да се подобри со членувањето во различните ВикиПроекти и следењето на начелата и критериумите пропишани во нив. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:57, 28 октомври 2008 (UTC)


Блокирање[уреди извор]

Ај уште еднаш да прашам: кој ми ги блокира "на денешен ден" и "дали сте знаеле" на гл. стр. кога и онака речиси само јас ги уредував?!? --Црноризец (разговор) 02:36, 28 октомври 2008 (UTC)

Иницијатива 22,222[уреди извор]

Иницијатива 22.222
         Здраво, Виктор Јованоски!
Голема благодарност за Вашите придонеси во остварувањето на бројката од 20 000 статии на Википедија на македонски јазик. Но, сепак тоа веќе е минато, а мора да се стремиме кон иднината, па затоа покрената е нова иницијатива, според која очекуваме бројот на статии на Википедија на македонски јазик да ја достигне бројката од 22 222 до крајот на оваа година. Во време кога македонската Википедија е под револууционерни промени, кога очекуваме започнува со работа и ВикиПроектот Рецензија кој ги дава насоките во оценување на квалитетот на статиите, од особено значење е да се постигне многу и во зголемување на бројот на статиите. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:50, 9 ноември 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Виктор Јованоски!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:45, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Виктор Јованоски!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:45, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за градови во Македонија[уреди извор]

Иницијатива за градови во Македонија
         Здраво, Виктор Јованоски!
Сакам да Ви се заблагодарам за Вашите скорешни придонеси и да Ве известам дека во рмките на ВикиПроектот Македонија се покренува иницијативата за подобрување на квалитетот и проширување на статиите за градовите во Република Македонија. За повеќе информации посетете ја листата на градови кои бараат промени, поделени по региони, ВикиПроектот Македонија, како и ВикиПроектот Географија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 20:26, 30 декември 2008 (UTC)

Егзодус[уреди извор]

Здраво Виктор, забележав во статијата за Десетте Божји заповеди дека зборот "Егзодус" го преведувате како "Излез". Бидејќи јас не сум лингвист, ама знам дека зборот повеќе се однесува на "заминување", "прогон" или сл., дали можете да најдете посоодветен превод? Ова ми треба и за други статии... Фала и поздрав, --Црноризец (разговор) 03:59, 3 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 2009-година на астрономијата[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Виктор Јованоски!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 13:57, 23 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии[уреди извор]

Иницијатива 500 (избрани) статии
         Здраво, Виктор Јованоски!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:38, 1 февруари 2009 (UTC)

Ве молам за мислење.[уреди извор]

Ве замолувам да ја погледнете следнава дискусија и да го дадете своето мислење. --Макс(разговор) 14:58, 28 февруари 2009 (UTC)

Предлог за преведување на референци[уреди извор]

Видете ја дискусијата за предлогот за преведување на референците (не сите, видете за повеќе детали во излагањето на селската чешма) на македонски јазик, поткрепена со примери. Можете да дадете свој предлог и да придонесете кон развивањето на дискусијата. -{админинстратор}- гитардемон 23:37, 23 април 2009 (UTC)

Вики средба[уреди извор]

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:45, 28 јули 2010 (CEST)[одговори]

Лидери по година[уреди извор]

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:29, 12 октомври 2010 (CEST)[одговори]


Fundraising 2010_Translation & Localization[уреди извор]

Greetings, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser as the liaison between the Macedonian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages and suggesting messages that would appeal to Macedonian readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. Schapman

10 години Википедија[уреди извор]

      Здраво, Виктор Јованоски!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:02, 13 јануари 2011 (CET)[одговори]

Покана за Вики средба[уреди извор]

      Здраво, Виктор Јованоски!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:25, 4 јуни 2011 (CEST)[одговори]

Јубилејна статија[уреди извор]

Здраво. Откако веќе го ндминавме бројот од 50.000 статии, мислам дека би било добро да воведеме јубилејна статија, која ќе го означи трудот вложен кон надминување на одреден број на статии. Вашето учество е добредојдено во дискусијата на страницата за идеи, каде што е изнесен предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:38, 2 октомври 2011 (CEST)[одговори]

Наградени сте![уреди извор]

Општа награда
Pogledaj molim te stranu Novaka Djokovica,posto je potrebno da se odobre revizije stranice od 15 septembra,unapred hvala ili blagodaram. Soundwaweserb (разговор) 14:49, 2 јануари 2012 (CET)[одговори]

ВикиПроект: Филм[уреди извор]

Со задоволство ве известуваме дека ВикиПроектот:Филм е реактивиран и поради ваше претходно учество ве покануваме повторно да се придружите. Оставете го вашиот коментар на почетната дискусија на страницата за разговор и запознајте се со сите новости читајќи ја новата проектна страница. Огромен поздрав и очекуваме ваше учество. --Макс(разговор) 17:46, 12 август 2012 (CEST)[одговори]

Commons picture and article request[уреди извор]

Hi! The first thing, is Податотека:Браво!.png - I would like to upload it to the Commons. Would you mind giving the image a description in Macedonian and English? Secondly, do you do article requests? Thanks WhisperToMe (разговор) 00:36, 3 ноември 2012 (CET)[одговори]

Статус на админ[уреди извор]

Здраво Виктор Јованоски. Бидејќи долго време не сте активен на Википедија, планирам да иницирам постапка за одземање на администраторските овластувања. Отворив тема на селската чешма, па доколку имате желба за дискусија или причина зошто сте против, слободно пишете. Поздрав.--Retrohead (разговор) 00:24, 25 јануари 2017 (CET)[одговори]

Администратор[уреди извор]

Здраво, сакам те известам дека имам поднесено предлог за одземање на статусот „администратор“, кој го поседуваш моментално, поради неактивност во извршување на администраторските работи, што нема никакви врска со твоите уредувања. Улогата на администратор е одговорност, а не привилегија. Доколку не се согласуваш со предлогот, кој се разбира треба да го одобри и самата заедница, приклучи се на дискусијата на следната страница. --Ehrlich91 (разговор) 21:36, 5 јули 2020 (CEST)[одговори]