Корисник:Boyan

Од Википедија — слободната енциклопедија
Жолта гејџија - Gagea lutea
ДОБРЕ ДОЈДОВТЕ НА МОЈАТА СТРАНИЦА!

Се викам Бојан и на Википедија сум од 5 септември 2005 година. Се интересирам пред сè за биологија, па затоа во моите кориснички придонеси доминираат статии со тематика од оваа природна наука. Ги пишувам статиите затоа што ми е мерак и затоа што на интернет нема многу (би рекол - николку) достапни (и опширни) податоци на македонски јазик за различни биолошки теми кои сметам дека се важни секој да ги знае.

Сепак, тука пишувам доста статии и од областа на другите природни науки, а и некои општи теми.

Виножитен лори - Trichoglossus haematodus moluccanus


Награди
За исклучителни придонеси на македонската википедија
...за преводот на Шаблон:Таксономија
Одлично завршена работа, сега да ти е ќеф да ја користиш таксокутијата (со автоматското менување на бои за различни царства) :D Мислам дека супер е оправена сега. Поздрав, Brainmachinewtf? 23:59, 4 декември 2008 (UTC)
Колаче за статиите за благи работи кои ги уредуваш..) Kiril Simeonovski (разговор) 22:10, 29 декември 2011 (CET)
Статијата Хемиска реакција, која Вие ја создадовте, проширивте и предложивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.
Статијата Природа, која Вие ја проширивте и предоживте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.
Статијата Генетика, која Вие ја проширивте и предложивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.


Статии кои треба да ги напишам / допишам