Разговор со корисник:Kiril Simeonovski

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Hi Kiril how are you. Please could you consider granting me autopatrol flag on mk wiki, as I sometimes need it for working on pictures in articles. Thanks a lot! Regards --A.Savin (разговор) 16:56, 28 март 2022 (CEST)Одговори[одговори]

Yes check.svgОк Done. Best regards.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:26, 28 март 2022 (CEST)Одговори[одговори]

Здраво Кирил,

види ако може да се направи статија за акад. Љ. Коцарев на анг. Вики.

поздрав, Academician.NYAS (разговор) 01:42, 3 април 2022 (CEST)Одговори[одговори]

@Academician.NYAS: Здраво, како што можам да забележам, статија за академикот веќе има. Не знам на што конкретно мислите. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:36, 4 април 2022 (CEST)Одговори[одговори]
Great! Academician.NYAS (разговор) 13:52, 4 април 2022 (CEST)Одговори[одговори]
Super!178.148.119.189 (разговор) 18:15, 4 април 2022 (CEST)Одговори[одговори]
Кирил, mоже ли некој на таа Вики (en.wikipedia.org) да уклони reverting anti-vandal bot или filter за "Igor Janev".178.148.119.189 (разговор) 22:31, 4 април 2022 (CEST)Одговори[одговори]

Партизанска споменица од 1941 - неразбирлив текст на срамен јазик[уреди извор]

Добар ден, Кирил, како администратор на Википедија на македонски јазик Ве молам да го проверите текстот на страницата ставена во насловот на мојата порака. Тоа е базичен google превод на македонски од српски што едноставно не се разбира! Брука и срамота за нас и за нашата историја. Неколку примери: ПартизанскИОТ споменица БШЕ основана во 1941. година, со одлука на Национален комитет за ослободување на Југославија (НCOA), 14. септември 1944. за време на престојот на островот Вис. (НCOA - непостоечка кратенка; чиј престој - не се знае!) Комисијата потоа им нареди (ИМ НАРЕДИ!!!!???) на сите борци и водачи на Народната ослободителна армија на Југославија, учествувајќи во ова 1941. да ја примат Меморијалната награда од 1941. година, во знак на признание за нивното учество во борбата и лојалноста Национално-ослободително движење на Југославије. „Акт за партизански споменици од 1941 година", донесен ЈЕ 5. мајА 1946. И така натаму, нема птотреба да должам. Вакви текстови не би смееле да постојат на Википедија. Благодарам на вниманието, Јасмина Јасмина Шопова (разговор) 03:10, 12 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Hello. Please protect Јосиф Сталин and Википедија:Огласна табла за администратори due to vandalism by a a long-term abuser. The external link added as an archive is nonsense. He is known for doing this. Thanks. Styyx (разговор) 22:04, 23 декември 2022 (CET)Одговори[одговори]

Маќедонија[уреди извор]

Дали знаете дека Ѓорѓија Пулевски напишал македонска историја наречена Славјанско-маќедонска општа историја? Savasampion (разговор) 19:37, 9 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]

@Savasampion: Да, и тоа го пишува во статијата. Но, Википедија на македонски јазик е напишана на стандардниот јазик и во статиите треба да се користат исклучиво зборови коишто се користат во него. Пренасочувања може да бидат и зборови коишто денес се користат во другите говори, но јас лично сметам дека не треба да бидат зборови коишто се користеле во минатото и згора на тоа се пишувале поинаку. Поимот „Маќедонија“ се среќава во текстови на Ѓорѓи Македонски уште пред Ѓорѓија Пулевски, но во тој период се пишувало „Макьедония“ затоа што тоа е пред донесувањето на македонската азбука и кодификацијата на македонскиот литературен јазик. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:56, 9 јануари 2023 (CET)Одговори[одговори]

Хемиски соединенија[уреди извор]

Здраво, ме интересира околу напреварот за хемиски соединенија, додадов нова статија но како да ми покажи во табелата кај Напомена дека е нова статија? Emgp31012207 (разговор) 15:00, 13 февруари 2023 (CET)Одговори[одговори]

@Emgp31012207: Здраво, напомената дека се работи за нова статија се внесува во последното поле од предлошката, односно веднаш пред знакот „}}“. Како пример може да погледнете како тоа го прават останатите учесници. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:55, 13 февруари 2023 (CET)Одговори[одговори]
Ви благодарам, ја направив напомената. Emgp31012207 (разговор) 08:07, 14 февруари 2023 (CET)Одговори[одговори]
Почитувани, Учествував во натпреварот за пишување статии за хемиски соединенија и според долунаведеното упатство (не ми е јасно каде може да наведеме за тоа од каде би сакале ваучер доколку освоиме некоја од наградите):
Награди
Наградите за овој натпревар се предвидени да бидат вредносни купони за книги и техничка стока. Наградите ќе бидат купени по завршувањето на уредувачкиот натпревар во вид на ваучери од продавница со седиште во Македонија. Доколку сакате ваучер од специфична продавница, наведете по завршувањето или за време на траењето на натпреварот. Одбраните корисници на наградите треба да си ги подигнат наградите во просториите на Споделено знаење, во зградата на Сивус Бизнис Инкубатор во Скопје.
доколку треба да наведам еве во поракава, би сакала ваучерот да биде од Anhoch, доколку има можност. Во спротивно, ве молам за упатство каде може да се наведе оваа информација. Поздрав и секое добро. Emgp31012207 (разговор) 13:39, 10 март 2023 (CET)Одговори[одговори]
@Emgp31012207: Здраво, добитниците на наградите ќе бидат контактирани од страна на организаторите по објавување на резултатите. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:15, 10 март 2023 (CET)Одговори[одговори]