Википедија:Кандидати за избрана статија/2018

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Џ. Р. Р. Толкин Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #3 (15.1.18 - 21.1.18) Check mark.svg
2 Термопилска битка Pictogram voting delete.svgН Повлечена 7 3/4/0 / /
3 Хебрејски јазик Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #8 (19.2.18 - 25.2.18) Check mark.svg
4 Вирус X mark.svgН Не е избрана 2 2/0/0 / /
5 Грег ван Авермат Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #33 (13.8.18 - 19.8.18) Check mark.svg
6 Логаритам Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #34 (20.8.18 - 26.8.18) Check mark.svg
7 Анри Матис Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #35 (27.8.18 - 2.9.18) Check mark.svg
8 Прва светска војна Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #45 (5.11.18 - 11.11.18) Check mark.svg
9 Вирус Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #36 (3.9.18 - 9.9.18) Check mark.svg
10 Писменост Yes check.svgОк Избрана 9 9/0/0 #37 (10.9.18 - 16.9.18) Check mark.svg
11 Самоубиство Yes check.svgОк Избрана 9 9/0/0 #38 (17.9.18 - 23.9.18) Check mark.svg
12 Горна Река Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #39 (24.9.18 - 30.9.18) Check mark.svg
13 Археи Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #42 (15.10.18 - 21.10.18) Check mark.svg
14 ФК Вердер Бремен Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #46 (12.11.18 - 18.11.18) Check mark.svg
15 ABC-транспортер Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #49 (3.12.18 - 9.12.18) Check mark.svg
16 Хозе де Сан Мартин Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #50 (10.12.18 - 16.12.18) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]