Википедија:Кандидати за избрана статија/2017

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Оноре де Балзак Yes check.svgОк Избрана 8 6/1/1 #5 (23.1.17 - 29.1.17) Check mark.svg
2 Гравитационен бран Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #10 (27.2.17 - 5.3.17) Check mark.svg
3 Гомељ Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #31 (24.7.17 - 30.7.17) Check mark.svg
4 Македонско девојче 2 X mark.svgН Не е избрана 0 0/0/0 / /
5 Македонско девојче 2 Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #42 (9.10.17 - 15.10.17) Check mark.svg
6 Камерун Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #43 (16.10.17 - 22.10.17) Check mark.svg
7 Освојување на Африка Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #44 (23.10.17 - 29.10.17) Check mark.svg
8 Сараево Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #45 (30.10.17 - 5.11.17) Check mark.svg
9 Историја на Цариград Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #46 (6.11.17 - 12.11.17) Check mark.svg
10 Петер Саган Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #47 (13.11.17 - 19.11.17) Check mark.svg
11 Планков закон Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #48 (20.11.17 - 26.11.17) Check mark.svg
12 Византиско-бугарски војни X mark.svgН Не е избрана 3 1/1/1 / /
13 Затемнување на Сонцето Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #50 (4.12.17 - 10.12.17) Check mark.svg
14 Шредингерова равенка Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #52 (18.12.17 - 24.12.17) Check mark.svg
15 Тур де Франс 2015 Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #51 (11.12.17 - 17.12.17) Check mark.svg
16 Фудбалска репрезентација на Аргентина Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #49 (27.11.17 - 3.12.17) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]