Википедија:Кандидати за избрана статија/2012

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Боцвана Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #7 (6.2.12 - 12.2.12) Check mark.svg
2 Стивен Хокинг Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #9 (20.2.12 - 26.2.12) Check mark.svg
3 Born This Way (песна) Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #10 (27.2.12 - 4.3.12) Check mark.svg
4 Хановер Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #11 (5.3.12 - 11.3.12) Check mark.svg
5 Хунзи X mark.svgН Не е избрана 1 1/0/0 / /
6 Франциско Франко Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #19 (30.4.12 - 6.5.12) Check mark.svg
7 Ли Куан Ју Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #21 (14.5. - 20.5. 2012) Check mark.svg
8 Стара скопска чаршија Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #22 (21.5. - 27.5. 2012) Check mark.svg
9 Боливија Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #20 (7.5. - 13.5. 2012) Check mark.svg
10 Германија Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #23 (28.5. - 3.6. 2012) Check mark.svg
11 Пенсилванија Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #29 (9.7. - 15.7. 2012) Check mark.svg
12 Спартаково востание X mark.svgН Не е избрана 2 1/1/0 / /
13 Христијанство во Македонија Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #31 (23.7. - 29.7. 2012) Check mark.svg
14 Ал-Каеда Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #35 (20.8. - 26.8. 2012) Check mark.svg
15 Вилијам Шекспир Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #37 (3.9. - 9.9. 2012) Check mark.svg
16 Махатир Мохамад Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #39 (17.9. - 23.9. 2012) Check mark.svg
17 Арамејски јазик Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #36 (27.8. - 2.9. 2012) Check mark.svg
18 Рак на бели дробови Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #38 (10.9. - 16.9. 2012) Check mark.svg
19 Хемиска реакција Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #34 (13.8. - 19.8. 2012) Check mark.svg
20 Свети Евнувиј, Пајсиј и Аверикиј X mark.svgН Не е избрана 4 1/2/1 / /
21 Внатрешна македонска револуционерна организација (Автономистичка) Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #44 (22.10. - 28.10. 2012) Check mark.svg
22 Tik Tok Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #41 (1.10. - 7.10. 2012) Check mark.svg
23 Telephone (песна) Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #45 (29.10. - 4.11. 2012) Check mark.svg
24 Преведување Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #40 (24.9. - 30.9. 2012) Check mark.svg
25 Лајпциг Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #46 (5.11. - 11.11. 2012) Check mark.svg
26 Аугусто Пиноче Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #48 (19.11. - 25.11. 2012) Check mark.svg
27 Пак Чон Хи Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #43 (15.10. - 21.10. 2012) Check mark.svg
28 Њујорк (сојузна држава) Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #42 (8.10. - 14.10. 2012) Check mark.svg
29 Варшава X mark.svgН Не е избрана 4 0/4/0 / /
30 Загреб X mark.svgН Не е избрана 2 1/1/0 / /
31 Мајкл Фелпс Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #47 (12.11. - 18.11. 2012) Check mark.svg
32 Математичка економија Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #49 (26.11. - 2.12. 2012) Check mark.svg
33 Megadeth X mark.svgН Не е избрана 1 0/0/1 / /
34 Никола Пусен Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #50 (3.12. - 9.12. 2012) Check mark.svg
35 Megadeth Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #51 (10.12. - 16.12. 2012) Check mark.svg
36 Ежен Делакроа Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #52 (17.12. - 23.12. 2012) Check mark.svg
37 Цар Самоил Yes check.svgОк Избрана 6 3/1/2 #53 (24.12. - 30.12. 2012) Check mark.svg
38 Природа Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #54 (31.12. 2012 - 6.1. 2013) Check mark.svg
39 Прва балканска војна Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #3 (11.1. - 17.1. 2016) Check mark.svg
40 Алберто Контадор Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #16 (11.4. - 17.4. 2016) Check mark.svg
41 Кандид X mark.svgН Не е избрана 1 0/1/0 / /

Поврзано[уреди извор]