Википедија:Кандидати за избрана статија/2016

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 ФК Јувентус Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #10 (29.2.16 - 6.3.16) Check mark.svg
2 Византиска морнарица Yes check.svgОк Избрана 10 10/0/0 #5 (25.1.16 - 31.1.16) Check mark.svg
3 Збиено ѕвездено јато Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #7 (8.2.16 - 14.2.16) Check mark.svg
4 Максвелови равенки X mark.svgН Не е избрана 2 1/1/0 / /
5 Хелсинки Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #12 (14.3.16 - 20.3.16) Check mark.svg
6 Борис Сарафов Yes check.svgОк Избрана 4 3/0/1 #14 (28.3.16 - 3.4.16) Check mark.svg
7 Земјоделство во Македонија Yes check.svgОк Избрана 4 3/0/1 #31 (25.7.16 - 31.7.16) Check mark.svg
8 Топкапи-сарај Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #34 (15.8.16 - 21.8.16) Check mark.svg
9 Јадрено цепење Yes check.svgОк Избрана 5 3/0/2 #35 (22.8.16 - 28.8.16) Check mark.svg
10 Крис Фрум Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #30 (18.7.16 - 24.7.16) Check mark.svg
11 Фленсбург Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #37 (5.9.16 - 11.9.16) Check mark.svg
12 Марио Манџукиќ Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #38 (12.9.16 - 18.9.16) Check mark.svg
13 Молња Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #39 (19.9.16 - 25.9.16) Check mark.svg
14 Историја на отомански Цариград Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #40 (26.9.16 - 2.10.16) Check mark.svg
15 1 − 2 + 3 − 4 + … Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #41 (3.10.16 - 9.10.16) Check mark.svg
16 Славјанско-маќедонска општа историја X mark.svgН Не е избрана 6 4/2/0 / /

Поврзано[уреди извор]