Википедија:Кандидати за избрана статија/2011

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Старогрчка митологија Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #3 (10.1.11 - 16.1.11) Check mark.svg
2 Историја на христијанството Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #2 (3.1.11 - 9.1.11) Check mark.svg
3 Кока-Кола Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #4 (17.1.11 - 23.1.11) Check mark.svg
4 Pearl Jam Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #5 (24.1.11 - 30.1.11) Check mark.svg
5 Мадеира Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #6 (31.1.11 - 6.2.11) Check mark.svg
6 Ренесансна архитектура Yes check.svgОк Избрана 3 2/1/0 #7 (7.2.11 - 13.2.11) Check mark.svg
7 Ерик Клептон Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #8 (14.2.11 - 20.2.11) Check mark.svg
8 Песна над песните Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #10 (28.2.11 - 6.3.11) Check mark.svg
9 Нинџа Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #11 (7.3.11 - 13.3.11) Check mark.svg
10 Даме Груев X mark.svgН Не е избрана 1 0/0/1 / /
11 Западно Римско Царство Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #12 (14.3.11 - 20.3.11) Check mark.svg
12 Лекари без граници Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #14 (28.3.11 - 3.4.11) Check mark.svg
13 Алабама Yes check.svgОк Избрана 5 3/2/0 #15 (4.4.11 - 10.4.11) Check mark.svg
14 Бинарен броен систем Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #16 (11.4.11 - 17.4.11) Check mark.svg
15 Шагринска кожа Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #13 (21.3.11 - 27.3.11) Check mark.svg
16 Гај Јулиј Цезар Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #17 (18.4.11 - 24.4.11) Check mark.svg
17 Аврил Лавињ Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #18 (25.4.11 - 1.5.11) Check mark.svg
18 Даме Груев Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #24 (6.6.11 - 12.6.11) Check mark.svg
19 Че Гевара Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #25 (13.6.11 - 19.6.11) Check mark.svg
20 The Beatles X mark.svgН Не е избрана 5 0/4/1 / /
21 Irreplaceable X mark.svgН Не е избрана 5 2/2/1 / /
22 Мексико X mark.svgН Не е избрана 1 0/1/0 / /
23 Ран среден век X mark.svgН Не е избрана 1 0/0/1 / /
24 Знаме на Европската Унија Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #26 (20.6.11 - 26.6.11) Check mark.svg
25 Роџер Федерер Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #27 (27.6.11 - 3.7.11) Check mark.svg
26 Јавански носорог Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #28 (4.7.11 - 10.7.11) Check mark.svg
27 Македонска граматика Yes check.svgОк Избрана 10 10/0/0 #29 (11.7.11 - 17.7.11) Check mark.svg
28 If I Were a Boy Yes check.svgОк Избрана 4 3/0/1 #30 (18.7.11 - 24.7.11) Check mark.svg
29 Крушевска република X mark.svgН Не е избрана 1 0/0/1 / /
30 Дискографија на Ријана Pictogram voting delete.svgН Повлечена 2 1/1/0 / /
31 Крушевска република Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #31 (25.7.11 - 31.7.11) Check mark.svg
32 Депортација на Евреите од Македонија Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #35 (22.8.11 - 28.8.11) Check mark.svg
33 Берлин Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #36 (29.8.11 - 4.9.11) Check mark.svg
34 Шеријат Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #37 (5.9.11 - 11.9.11) Check mark.svg
35 Џејн Остин Yes check.svgОк Избрана 5 4/0/1 #38 (12.9.11 - 18.9.11) Check mark.svg
36 Нормани Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #41 (3.10.11 - 9.10.11) Check mark.svg
37 Hold It Against Me Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #42 (10.10.11 - 16.10.11) Check mark.svg
38 Марсејски атентат Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #43 (17.10.11 - 23.10.11) Check mark.svg
39 Киев Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #44 (24.10.11 - 30.10.11) Check mark.svg
40 Алзас Yes check.svgОк Избрана 7 6/0/1 #45 (31.10.11 - 6.11.11) Check mark.svg
41 Пума Yes check.svgОк Избрана 10 10/0/0 #46 (7.10.11 - 13.11.11) Check mark.svg
42 Бесланска заложничка криза Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #47 (14.11.11 - 20.11.11) Check mark.svg
43 Лара Крофт Yes check.svgОк Избрана 6 5/1/0 / /
44 Уметност Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #48 (21.11.11 - 27.11.11) Check mark.svg
45 Хамбург Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #52 (19.12.11 - 25.12.11) Check mark.svg
46 Црква Света Софија (Истанбул) Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #51 (12.12.11 - 18.12.11) Check mark.svg
47 Историја на Руската Федерација Yes check.svgОк Избрана 3 2/0/1 #2 (2.1.12 - 8.1.12) Check mark.svg
48 Гијом Тирски Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #53 (26.12.11 - 1.1.12) Check mark.svg
49 Исламска уметност Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #3 (9.1.12 - 15.1.12) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]