Википедија:Кандидати за избрана статија/2010

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:КИС

FA evaluation.svg Кандидати за избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан  Седмица на објавување Објавена?
1 Розетен прозорец Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #4 (18.01 - 24.01) Check mark.svg
2 Исус Христос Yes check.svgОк Избрана 3 2/1/0 #2 (04.01 - 10.01) Check mark.svg
3 Марат Сафин Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #5 (25.01 - 31.01) Check mark.svg
4 Полско-литванска Државна Заедница Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/0 #6 (01.02 - 07.02) Check mark.svg
5 Бурџ Калифа Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #9 (22.02 - 28.02) Check mark.svg
6 Уметничко лизгање Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #8 (15.02 - 21.02) Check mark.svg
7 Хипноза Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #7 (08.02 - 14.02) Check mark.svg
8 Историја на Русија Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #10 (01.03 - 07.03) Check mark.svg
9 Јагуар Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #11 (8.3 - 14.3) Check mark.svg
10 Наска култура Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #12 (15.03 - 21.03) Check mark.svg
11 Шкотски јазик Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #13 (22.03 - 28.03) Check mark.svg
12 Магнус Карлсен Yes check.svgОк Избрана 4 3/1/0 #14 (29.03 - 04.04) Check mark.svg
13 Вестминстерска палата Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #15 (05.03 - 11.04) Check mark.svg
14 Боре Ангеловски Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #16 (12.03 - 18.04) Check mark.svg
15 Македонски Албанци Yes check.svgОк Избрана 8 8/0/0 #17 (19.04 - 25.04) Check mark.svg
16 Вода Yes check.svgОк Избрана 10 10/0/0 #18 (26.04 - 02.05) Check mark.svg
17 Турска кујна Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #19 (03.04 - 09.05) Check mark.svg
18 Паленке Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #20 (10.04 - 16.05) Check mark.svg
19 Сон X mark.svgН Не е избрана 1 0/1/0 / /
20 Тутун Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #21 (17.04 - 23.05) Check mark.svg
21 Салса (музика) Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #22 (24.05 - 30.05) Check mark.svg
22 Братислава Yes check.svgОк Избрана 9 9/0/0 #23 (31.05 - 06.06) Check mark.svg
23 Григор Прличев Yes check.svgОк Избрана 7 6/1/0 #24 (07.06 - 13.06) Check mark.svg
24 Урбанизам Yes check.svgОк Избрана 7 6/1/0 #25 (14.06 - 20.06) Check mark.svg
25 Будимпешта Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #26 (21.06 - 27.06) Check mark.svg
26 Личен сметач X mark.svgН Не е избрана 1 1/0/0 / /
27 Чакра Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #29 (12.07 - 18.07) Check mark.svg
28 Отоманска Империја Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #30 (19.07 - 25.07) Check mark.svg
29 Сан Марино Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #31 (26.07 - 1.08) Check mark.svg
30 Суматрански носорог Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #32 (02.08. - 08.08) Check mark.svg
31 Марија Магдалена Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #33 (09.08. - 15.08) Check mark.svg
32 Базилика Свети Петар Yes check.svgОк Избрана 1 1/0/0 #34 (16.8. - 22.08) Check mark.svg
33 Ацтеки Yes check.svgОк Избрана 3 2/1/0 #36 (30.8. - 05.09) Check mark.svg
34 Инки Yes check.svgОк Избрана 2 1/0/1 #38 (13.09. - 19.09) Check mark.svg
35 Кошарка Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #37 (06.09. - 12.09) Check mark.svg
36 СИДА Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #49 (29.11. - 5.12) Check mark.svg
37 СССР Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #39 (20.09. - 26.09) Check mark.svg
38 Виена Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #40 (27.09. - 03.10) Check mark.svg
39 Втора светска војна X mark.svgН Не е избрана 2 1/1/0 / /
40 Шаховска олимпијада Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #41 (4.10. -10.10) Check mark.svg
41 Земја (планета) Yes check.svgОк Избрана 6 6/0/1 #42 (11.10. -17.10) Check mark.svg
42 Лешочки манастир Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #43 (18.10. - 24.10) Check mark.svg
43 Камбоџа Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #44 (25.10. - 31.10) Check mark.svg
44 Леонард Ојлер Yes check.svgОк Избрана 5 5/0/0 #45 (1.11. - 7.11) Check mark.svg
45 Странски пропаганди во Македонија Yes check.svgОк Избрана 4 4/0/0 #45 (8.11. - 14.11) Check mark.svg
46 Летонски јазик Yes check.svgОк Избрана 3 3/0/0 #47 (15.11. - 21.11) Check mark.svg
47 Семејно насилство Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #48 (22.11. - 28.11) Check mark.svg
48 Флуорирање на водата Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #50 (6.12. - 12.12) Check mark.svg
49 Московски Кремљ Yes check.svgОк Избрана 7 7/0/0 #51 (13.12. - 19.12) Check mark.svg
50 Хосе Раул Капабланка Yes check.svgОк Избрана 2 2/0/0 #52 (20.12. - 26.12) Check mark.svg
51 Фердинанд I Yes check.svgОк Избрана 6 5/1/0 #53 (27.12.10 - 2.1.11) Check mark.svg

Поврзано[уреди извор]