Извршен совет на Собранието на Македонија од 1958

Од Википедија — слободната енциклопедија

Извршниот совет на Народното Собрание на НР Македонија од 1958 е формиран на 15 април 1958 година. Ја врши својата функција до 25 јуни 1963 година, кога е избран нов состав на Извршниот совет.

Состав на Извршниот совет[уреди | уреди извор]

Составот на Извршниот совет е следниот:[1]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. „Прва народна влада на Македонија“, Републички комитет за информации, Скопје, 1985, 101 стр.