Извршен совет на Собранието на Македонија од 1963

Од Википедија — слободната енциклопедија

Извршниот совет на Народното Собрание на СР Македонија од 1963 е формиран на 25 јуни 1963 година. Ја врши својата функција до 11 мај 1965 година, кога е избран нов состав на Извршниот совет.

Состав на Извршниот совет[уреди | уреди извор]

Составот на Извршниот совет е следниот:[1]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. Службен весник на Социјалистичка Република Македонија 26/1963, 1 стр.