Извршен совет на Собранието на Македонија од 1967

Од Википедија — слободната енциклопедија

Извршниот совет на Народното Собрание на СР Македонија од 1967 е формиран на 12 мај 1967 година. Ја врши својата функција до 24 септември 1968 година, кога е избран нов состав на Извршниот совет.

Состав на Извршниот совет[уреди | уреди извор]

Составот на Извршниот совет е следниот:[1][2]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. Службен весник на Социјалистичка Република Македонија 24/1967, 1 стр.
  2. „Прва народна влада на Македонија“, Републички комитет за информации, Скопје, 1985, 104 стр.