Прејди на содржината

Извршен совет на Собранието на Македонија од 1969

Од Википедија — слободната енциклопедија

Извршниот совет на Народното Собрание на СР Македонија од 1969 е формиран на 7 мај 1969 година. Ја врши својата функција до 29 декември 1971 година, кога е избран нов состав на Извршниот совет.

Состав на Извршниот совет[уреди | уреди извор]

Составот на Извршниот совет е следниот:[1]

  • претседател Ксенте Богоев
  • потпретседатели: Мориц Романо и Азем Зулфиќари
  • членови: Славка Георгиева, Јездимир Богдански, Љупчо Гроздев, Драган Захариевски, Фахри Мехмед - Каја, Горѓи Оровчанов, Младен Павловски, Анте Поповски, Никола Узунов и Стојан Косев.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. Службен весник на Социјалистичка Република Македонија 20/1969, 9-10 стр.