Извршен совет на Собранието на Македонија од 1968

Од Википедија — слободната енциклопедија

Извршниот совет на Народното Собрание на СР Македонија од 1968 е формиран на 24 септември 1968 година. Ја врши својата функција неполна година, до 7 мај 1969 година, кога е избран нов состав на Извршниот совет.

Состав на Извршниот совет[уреди | уреди извор]

Составот на Извршниот совет е следниот:[1]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. Службен весник на Социјалистичка Република Македонија 32/1968, 3 стр.