Разговор со корисник:Buli/Архива

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Добре дојде!

Здраво, Buli, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!

Портал е посебен именски простор. Погледни како другите портали се уредени и по аналогија уредувај го и порталот Анатомија.--brest 12:05, 16 февруари 2008 (UTC)

Наместо Шаблон:Портал:Анатомија/Избрана слика користи Портал:Анатомија/Избрана слика.--brest 12:19, 16 февруари 2008 (UTC)

Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas[уреди извор]

Warm greeting from Belarusian Wikipedia! This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets en:Yanka Kupala and en:Yakub Kolas Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance!--Rymchonak (разговор) 07:00, 16 јануари 2012 (CET)Одговори[одговори]

Признание за статии поврзани со биологија[уреди извор]

Одлична работа што почна да ги средуваш статиите поврзани со Биологија. Само напред! Поздрав LBakraceski 14:13, 16 февруари 2008 (UTC) :) И мал знак на поддршка:

Награда за посебни придонеси во областа на Биологијата

Википедија:Проект:МПЦ - Цркви и Манастири[уреди извор]

Можете да станете член на Википедија:Проект:МПЦ - Цркви и Манастири со оглед на досега пројавениот интерес. Вашата помош ќе биде драгоцена.--brest 14:58, 1 мај 2008 (UTC)


за статиите[уреди извор]

не ги преместувајте статиите, бидејќи има консензус за тоа дека треба да бидат именувани со цртичка... го вратив вашето последно уредување на Св. Јован Канео

Inverted Pentagram.svg гитардемонInverted Pentagram.svg 18:23, 3 мај 2008 (UTC)

Не беше посочен извор за Слика:Portal-mpc logo.jpg[уреди извор]

Ambox warning blue.svg

Ви благодариме за подигнувањето на Слика:Portal-mpc logo.jpg. Страницата за опис на датотеката моментално не дава информации за тоа кој ја создал содржината, што спречува да се одреди статусот на авторските права врз неа. Ако не сте ја создале оваа датотека вие, ќе мора да го наведете сопственикот на авторските права. Ако сте ја нашле сликата на некое веб-место, тогаш би било доволно да доставите врска до веб-местото од каде што е земена сликата, заедно со условите за употреба на нивната содржина што се наведени на тоа веб-место. Меѓутоа, ако сопственикот на авторските права не е самиот издавач на веб-местото, треба да го дознаете сопственикот на авторските права.

Покрај додавање на изворот, ве молиме додадете и соодветна ознака за лиценцата што ни дозволува да ја користиме сликата, ако не е веќе додадена. Ако сликата, звукот или видео-клипот сте го направиле вие, тогаш можете да ја поставите ознаката {{Јд-јас}} или {{ГЛСД-корисник}}. Ако мислите дека датотеката спаѓа во неслободна содржина, искористете ознака како {{неслободна праведна употреба во|име-на-статија}} или една од ознаките наведени кај Википедија:Лиценци за слики#Праведна употреба. Видете Википедија:Лиценци за слики за целосен список на ознаки за авторски права и лиценци што може да ги користите.

Ако сте подигнале и други датотеки, ве молиме проверете дали сте го навеле нивниот извор и сте ги означиле правилно. Можете да погледнете список на датотеки што сте ги подигнале со кликнување овде. Сликите без извор и ознака може да бидат избришани една недела по откако биле означени како проблематични. Ако сликата е означена како неслободна, тогаш сликата ќе биде избришана 48 часа по 01:30, 18 август 2008 (UTC). Ако имате било какви прашања, слободно прашајте некој администратор или обратете се до Википедија:Прашања за авторски права. Ви благодариме за соработката. --Brainmachinewtf? 01:30, 18 август 2008 (UTC)

Иницијатива 22,222[уреди извор]

Иницијатива 22.222
         Здраво, Buli/Архива!
Голема благодарност за Вашите придонеси во остварувањето на бројката од 20 000 статии на Википедија на македонски јазик. Но, сепак тоа веќе е минато, а мора да се стремиме кон иднината, па затоа покрената е нова иницијатива, според која очекуваме бројот на статии на Википедија на македонски јазик да ја достигне бројката од 22 222 до крајот на оваа година. Во време кога македонската Википедија е под револууционерни промени, кога очекуваме започнува со работа и ВикиПроектот Рецензија кој ги дава насоките во оценување на квалитетот на статиите, од особено значење е да се постигне многу и во зголемување на бројот на статиите. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

Yes check.svgОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:50, 9 ноември 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии[уреди извор]

Иницијатива
Cscr-featured.svg          Здраво, Buli/Архива!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 02:08, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Buli/Архива!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 02:08, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за градови во Македонија[уреди извор]

Иницијатива за градови во Македонија
         Здраво, Buli/Архива!
Сакам да Ви се заблагодарам за Вашите скорешни придонеси и да Ве известам дека во рмките на ВикиПроектот Македонија се покренува иницијативата за подобрување на квалитетот и проширување на статиите за градовите во Република Македонија. За повеќе информации посетете ја листата на градови кои бараат промени, поделени по региони, ВикиПроектот Македонија, како и ВикиПроектот Географија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 20:40, 30 декември 2008 (UTC)


Иницијатива 2009-година на астрономијата[уреди извор]

Иницијатива
Crab Nebula.jpg          Здраво, Buli/Архива!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 14:21, 23 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии[уреди извор]

Иницијатива 500 (избрани) статии
Featured article star - check.svg          Здраво, Buli/Архива!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:49, 1 февруари 2009 (UTC)

Категорија[уреди извор]

Здраво, убаво е што го средуваш шаблонот за сончевиот систем, (јас се обидов нешто да преведам од поимите), но категоријата мора да биде на македонски. Не знам зошто си ја вратил англиската... Поздрав --Виолетова (разговор) 13:04, 17 мај 2009 (UTC)

По грешка:S Фала за помошта--Buli (разговор) 16:32, 17 мај 2009 (UTC)

Викимедија Македонија[уреди извор]

Здраво. Ве известуваме дека во последните неколку месеци се трудиме да основаме здружение Викимедија Македонија, коешто ќе има за цел да ја промовира Википедија на македонски јазик и останатите Викимедија проекти. Доколку сте заинтересирани, додаете го Вашето корисничко име овде. Доколку немате отворено корисничка сметка на Мета, сторете го тоа и притоа внимавајте да биде идентична како на Википедија.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:46, 31 август 2009 (UTC)

Шаблонот[уреди извор]

Здраво Були. Сите шаблони денес имаат некои грешки, некои заеднички параметри не се точни. Не се обидувај да го поправиш, бидејќи грешката е заедничка за многу шаблони иако се точни создадени. Поздрав--Никола Стоіаноски 18:38, 31 август 2009 (UTC)

Вики средба[уреди извор]

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:52, 28 јули 2010 (CEST)Одговори[одговори]

Лидери по година[уреди извор]

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:19, 12 октомври 2010 (CEST)Одговори[одговори]

Награда за вложениот труд[уреди извор]

Tireless Contributor Barnstar.gif
За вложениот труд во подобрувањето на содржините од сите области.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 19:12, 10 ноември 2010 (CET)Одговори[одговори]

Фала. Продолжувам со исто темпо.:)

Села во Република Македонија[уреди извор]

Здраво Buli, браво за напорот што го вложуваш во подобрување на статиите за селата во Македонија. Бидејќи практично ова е единствена страна на интернет каде што може да се добие каква-таква информација за селата во Македонија, овие статии ги сметам за критични за придобивање на македонската јавност. Само напред, и се надевам дека ќе запознаеме на некоја Вики-средба! --FlavrSavr (разговор) 20:41, 27 ноември 2010 (CET)Одговори[одговори]

Фала, и јас се надевам.--Buli (разговор) 16:43, 28 ноември 2010 (CET)Одговори[одговори]

10 години Википедија[уреди извор]

10yrs-oldbazaar-skopje-mk.png       Здраво, Buli/Архива!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:07, 13 јануари 2011 (CET)Одговори[одговори]

Награда за придонеси во областа на хемијата[уреди извор]

Chemical Barnstar.png
За вложениот труд во збогатувањето на содржините од областа на хемијата.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Аирлија нека е! Продолжете и понатаму со одличните придонеси.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:38, 12 февруари 2011 (CET)Одговори[одговори]

Вандализам[уреди извор]

Бришењето на содржини од страниците претставува вандализам, како и неаргументирано менување на содржините. (ВП:ВАНДАЛ) --Стан (разговор) 09:18, 14 февруари 2011 (CET)Одговори[одговори]

Покана за Вики средба[уреди извор]

      Здраво, Buli/Архива!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:26, 4 јуни 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Јубилејна статија[уреди извор]

Здраво. Откако веќе го ндминавме бројот од 50.000 статии, мислам дека би било добро да воведеме јубилејна статија, која ќе го означи трудот вложен кон надминување на одреден број на статии. Вашето учество е добредојдено во дискусијата на страницата за идеи, каде што е изнесен предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:43, 2 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Јубилејна статија[уреди извор]

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:09, 31 јануари 2012 (CET)Одговори[одговори]

Покана за Вики средба[уреди извор]

На 2 март 2012 година (петок), со почеток во 20.00 часот, во кафулето EveryDay во Скопје, ќе се одржи Вики средба на која уредувачите на википедија на македонски јазик и нејзините корисници ќе имаат прилика да се дружат и разговараат за теми од заеднички интерес. Се радуваме што во изминатиот период уредувавте на википедија и со задоволство ве покануваме на средбата. Повеќе информации за средбата може да најдете тука, односно за локацијата на кафулето - http://g.co/maps/qq7q5. Поздрав. Brest-bot (разговор) 17:58, 1 март 2012 (CET)Одговори[одговори]

Јубилејна статија (55.000)[уреди извор]

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и за овој јубилеен број ќе избереме статија со занимлива содржина.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:22, 20 март 2012 (CET)Одговори[одговори]

56.000 статии[уреди извор]

Здраво. Потсетување дека по обичај повторно избираме јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:10, 5 јуни 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Солидарност кон Википедија на руски јазик[уреди извор]

Здраво. Википедија на руски јазик денес нее достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:04, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Местоположба[уреди извор]

Здраво. Приметив дека си ја наместил точката која ја означува точната местоположба на селото Д’мбени, па би сакал да те замолам доколку си во можност да го направиш истото и со следниве села: П’пли, Прекопана, Трсје, Оровник и Граждено бидејќи периодов ќе ги уредувам тие статии. Благодарам однапред. Kekev (разговор) 18:48, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]

И Сетина, Kekev (разговор) 19:05, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
Касно видов. Гледам си ги наместил :D --Buli (разговор) 13:06, 12 јули 2012 (CEST) Одговори[одговори]

Јубилејна статија[уреди извор]

Здраво. Известување дека во тек е гласањето за избор на јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:09, 20 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]

;-)[уреди извор]

{{{1}}}
За методичност во работата Доделил
Raso mk
Баш ми е мило што веднаш ги ставаш сликите кои моментално ги подигам на ризницата. Илјадници се, па неможам да постигнам да ги вметнувам во нашите статии. --Р ашоAero-stub img.svg 20:21, 1 август 2012 (CEST) Р.Ѕ. Ако ти треба некоја специјална слика, кажи ми...мижеби ја имам :)Одговори[одговори]
Фала. Ако треба некоја ќе кажам :D --Buli (разговор) 22:54, 1 август 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Избор на јубилејна статија[уреди извор]

Здраво. Само потсетување дека е во тек гласањето за избор за јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:01, 29 август 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Јубилејна статија[уреди извор]

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:56, 18 септември 2012 (CEST)Одговори[одговори]

Прашање[уреди извор]

Здраво Були. Сакам да те прашам дали си од Прилеп? Имам некои прашања за селата прилепски. Позз--Никола Стоіаноски 13:50, 7 март 2013 (CET)Одговори[одговори]

Да, од Прилеп сум. Прашај што те интересира.--Buli (разговор) 13:54, 7 март 2013 (CET)Одговори[одговори]
Карти правам, па ја правев картата за Општина Кривогаштани. Картите ги правам според Катастарот на Македонија, и за оваа општина има доста аномалии. Моите прашање се (ако знаеш се разбира):
  1. дали пранешното село Мирче Ацев и неговиот атар се во склоп на селото Големо Коњари или Врбјани? Тука на Википедија се смета за дел од Општина Кривогаштани, но според катастарот цел атар и село се под селото Големо Коњари, т.е. Општина Прилеп.
  2. зошто селото Големо Коњари (О. Прилеп) има атар во Општина Кривогаштани?
  3. и ако ја видиш картата што ја направив има аномалии кај селото Славеј. Селото според катастарот е во Врбјани, а атарот оддалечен баеѓи од селото. И над атарот од селото Славеј има некое си (непостоечко) село Караѓорѓево (нема ништо во тој дел освен ниви).

Позз--Никола Стоіаноски 14:04, 7 март 2013 (CET)Одговори[одговори]

И мене многу работи ми се нелогични на картава
  1. Мирче Ацев според катастарот е во Мало Коњари (а не во Големо Коњари). Најдов податок дека во 1953 година постоела општина Мало Коњари и селото Мирче Ацев спаѓало во неа
  2. За ова не знам
  3. За Славеј го најдов ова [1] и ова [2], неговото старо име било Александрово, па и тоа Караѓорѓево е најверојатно добиено по Александар I Караѓорѓевиќ--Buli (разговор) 14:52, 7 март 2013 (CET)Одговори[одговори]
Фала, сега е нешто појасно. Поз--Никола Стоіаноски 15:24, 7 март 2013 (CET)Одговори[одговори]

Наградени сте![уреди извор]

Minor Barnstar Hires.png Ситна награда
Еве една награда за малите но чести уредувања поврзани со статиите за Македонија. Навидум се незначајни, но многу придонесуваат за севкупниот квалитет. Поздрав. Вик Ретлхед (разговор) 15:13, 16 јули 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Фала за наградата :) --Buli (разговор) 20:29, 16 јули 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Конкурс за фотографија[уреди извор]

Здраво Були, дали ќе сакаш да пишеш свое мислење (ти се чини корисно или не) околу конкурсот за фотографија на споменици во Македонија. На селска чешма ја отворив темата - линк. Поздрав --Виолетова (разговор) 15:45, 2 август 2013 (CEST)Одговори[одговори]

История[уреди извор]

Здравей Були! Понеже гледам, че имаш проблеми и неясноти с историята, да не кажа че си немаш хал хабер, ако имаш некакви въпроси питай ме и аз ще ти отговоря, наместо да бришеш наред, нещо което не разбираш. Благодаря! Jingiby (разговор) 15:12, 13 јули 2014 (CEST)Одговори[одговори]

Були, ти като експерт по биология как ще коментираш това изтражуване на вашите генетици: A six-year long DNA study of Balkan peoples conducted by the Skopje Forensics Medicine Institute has showed a remarkable resemblance among the three groups. “The analysis of the data has showed that residents of Macedonia share the most DNA with Bulgarians; Serbs and Croats with Bosniaks; while Kosovo Albanians have the fewest similarities with the others,” says the Institute’s Dr. Zlatko Jakovski. Jingiby (разговор) 13:21, 14 јули 2014 (CEST)Одговори[одговори]
Те што пишуваат Брашнаров и Шатев за Jугокомунистите: Плодовите на таа со ништо неоправдана бугарофобска политика, како меѓу македонскиот народ, меѓу емиграцијата во Бугарија и спрема самиот бугарски народ, се појавија уште во почетокот на ослободувањето на Македонија од фашизмот. Уште од почетокот на ослободувањето, наместо да одиме кон зближување со емиграцијата и бугарскиот народ и целото тоа движење да дојде од долу, од самиот народ, наместо да се олеснат врските и комуникацијата со Бугарија или меѓу Вардарска и Пиринска Македонија, напротив, тие целосно се намалија и секоја пројава од страна на емиграцијата или од самиот народ во Македонија, по разни градови и села за зближување и взаемна помош се толкуваа еднострано. Jingiby (разговор) 20:15, 15 јули 2014 (CEST)Одговори[одговори]

Лого[уреди извор]

Здраво. За менуање на логото е расправано неколку пати во заедницата, и секогаш исходот бил да не се менува по ниедна прилика освен крупен јубилеен број статии. Не можеме да одиме против таа одлука. Но слободно честитај на селска чешма. Јас секако ќе ја искористам како честитка за во групата на Фејсбук. Ианку баш е убаво изработено, фала на трудот. --Б. Јанкулоски (разговор) 17:38, 1 август 2014 (CEST)Одговори[одговори]

ОК тогаш. Buli (разговор) 17:40, 1 август 2014 (CEST)Одговори[одговори]

Уредувачки маратон[уреди извор]

Здраво, со задоволство Ве повикуваме на првиот уредувачки маратон организиран на тема „Земјите на Олимписките игри“ од страна на здружението „Споделено знаење“ составено од Википедијанци и насочено кон развивање на Википедија на македонски јазик. Маратонот ќе се одржи на 6 декември 2014 година (сабота) во интернет-кафулето „Хазард“ (види карта) со почеток од 13:00 часот, кој е предвидено да трае околу три часа. Повелете на дружба со останатите Википедијанци и заедничко уредување статии и збогатување на нашата Википедија. Поздрав--Ehrlich91 (разговор) 17:43, 30 ноември 2014 (CET)Одговори[одговори]

Global account[уреди извор]

Hi Buli! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (разговор) 22:05, 16 јануари 2015 (CET)Одговори[одговори]

СИЕ Пролет 2016[уреди извор]

Здраво, веќе неколку недели трае меѓународниот натпревар „СИЕ Пролет 2016“, во кој земјите од Средна и Источна Европа пишуваат едни за други. Доколку сакаш да се вклучиш во овој интересен натпревар, впиши го твоето корисничко име во списокот и можеш да одбереш една од многуте статии во издвоените списоци по земја. Натпреварот трае до 31 мај, а за првите тројца ќе бидат обезбедени материјали/книги/енциклопедии. Доколку имате некои прашања, контактирајте го корисникот Ehrlich91. --MediaWiki message delivery (разговор) 18:05, 25 април 2016 (CEST)Одговори[одговори]

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![уреди извор]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (разговор) 16:27, 10 мај 2016 (CEST)Одговори[одговори]

Избори 2016[уреди извор]

Здраво Були. Да прашам, имаме некој шаблон да ги претставиме пратениците нешто слично како на српските избори со топчиња? Барем мене поестетски ми изгледаат. И дали знаеш зошто под сликата на Мендух Тачи во инфокутијата се појавува црвена лента? Поздрав.--Retrohead (разговор) 17:16, 25 февруари 2017 (CET)Одговори[одговори]

Средено :) Buli (разговор) 00:28, 28 февруари 2017 (CET)Одговори[одговори]

Уредувачки натпревар „Населени места во Егејска Македонија“[уреди извор]

Во тек е спроведувањето на уредувачкиот натпревар посветен на населените места во Егејска Македонија, за кои постојат илјадници започнати, но целосно несредени статии на Википедија на македонски јазик. Помогни и приклучи се во спроведувањето на овој уредувачки натпревар со средување на овие илјадници статии, со што значително би се подобрил квалитетот на самата Википедија. За натпреварот се обезбедени награди. Прочитајте ја самата проектна страница, а за сите прашања стојам на располагање, како и за испраќање на самиот потребен материјал. Поздрав, Ehrlich91 --MediaWiki message delivery (разговор) 19:06, 10 март 2017 (CET)Одговори[одговори]

Уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“[уреди извор]

Во тек е спроведувањето на меѓународниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“, кој учествуваат мноштво земји од Средна и Источна Европа, за чии земји недостигаат бројни статии на Википедија на македонски јазик. Помогни и приклучи се во спроведувањето на овој уредувачки натпревар со пишување на дел од предложените статии од самите организатори, со што значително би се подобрил квалитетот на самата Википедија. За натпреварот се обезбедени награди. Прочитајте ја самата проектна страница, а за сите прашања стојам на располагање. Поздрав, Ehrlich91

Номинација за оценувач[уреди извор]

Здраво Були. Ве известувам дека сте номиниран за добивање права на оценувач. Доколку сте согласни со номинацијата, треба да одговорите на прашалникот. Ако заедницата позитивно се изјасни за номинацијата, до 31 мај би требало да ги добиете новостекнатите права. Поздрав.--Retrohead (разговор) 16:11, 24 мај 2017 (CEST)Одговори[одговори]

Фала за номинацијата --Buli (разговор) 12:09, 25 мај 2017 (CEST)Одговори[одговори]