Разговор со корисник:Buli

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Проверувач[уреди извор]

Здраво Були. Ти го довелив правото на Проверувач согласно изгласаното. Се извинувам за задоцнувањето (се должи на голема лична зафатеност) и ти посакувам пријатно и плодотворно проверување на содржините. Б. Јанкулоски (разговор) 10:12, 7 јуни 2017 (CEST)Одговори[одговори]

Помогнете да се зголеми квалитетот на нашата Википедија[уреди извор]

Здраво, од 25 септември (утре) започнува нов уредувачки натпревар насочен кон зголемување на општиот квалитет на нашата Википедија преку подобрување и средување на сите можни статии кои се обележани со посебни шаблони за средување. Помогнете да го зголемиме квалитетот на нашата Википедија. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија подобрена во текот на натпреварот, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 15:52, 24 септември 2017 (CEST)Одговори[одговори]

Уредувачки натпревар за вулкани[уреди извор]

Здраво, во текот на целиот декември се одржува уредувачки натпревар насочен кон пишување статии за вулкани од сите земји во светот, со што би се зголемил опфатот на нашата Википедија на оваа тема. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија и за оној кој ќе напише најмногу статии за вулкани од различни земји, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 18:10, 4 декември 2017 (CET)Одговори[одговори]

1000 статии што секоја Википедија мора да ги има[уреди извор]

Здраво, во текот на од 5 февруари до 4 март ќе се уредувачки натпревар со цел создавање и подобрување на статии на тема „1000 статии што секоја Википедија мора да ги има“. Според овој критериум, македонската Википедија се наоѓа на 37. место и целта на натпреварот е да го подигнеме квалитетот на нашата Википедија, создавајќи и подобрувајќи статии кои се оценети како неопходни од целокупната заедница. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:54, 31 јануари 2018 (CET)Одговори[одговори]

Галерија за статијата Протисти[уреди извор]

Здраво Були, Ме интересира која е причината за отстранување на галеријата од статијата за протисти. Вложив доста труд за да ја направам. Со почит, Uvtarex (разговор) 14:50, 27 февруари 2018 (CET)Одговори[одговори]

Здраво. Ја отстранив галеријата, поради следниве причини не се препорачуваат статии што се состојат главно или целосно од галерии, бидејќи за таа намена постои Ризницата. Статиите не смеат да бидат збирки од слики.. Поздрав. Buli (разговор) 21:25, 28 февруари 2018 (CET)Одговори[одговори]
Многу подобро е да постои врска до Ризницата. Buli (разговор) 21:31, 28 февруари 2018 (CET)Одговори[одговори]

Почеток на регионалниот натпревар СИЕ Пролет 2018[уреди извор]

Здраво, во текот од 21 март до 31 мај ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2018“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:14, 19 март 2018 (CET)Одговори[одговори]

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2017 Cure Award
In 2017 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 05:15, 26 април 2018 (CEST)

Thanks for the award. Buli (разговор) 13:23, 26 април 2018 (CEST)Одговори[одговори]

Земете учество во натпреварот за средување на статии на нашата Википедија[уреди извор]

Здраво, еден месец со почеток од 1 септември ќе трае уредувачкиот натпревар „Временски периоди“, чија цел е да се средат илјадниците постоечки статии поврзани со години, векови, години во области и слично. За натпреварот се обезбедени и награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 21:00, 2 септември 2018 (CEST)Одговори[одговори]

Модул[уреди извор]

Здраво Були, би те замолил да бидеш внимателен во уредување на вакви специфични модули/шаблони, бидејќи истите се применуваат во илјадници статии и твоите уредувања во еден модул, подоцна се пресликуваат во илјадници статии, што се случило со твоето уредување во модулот Location Map. Ги вратив сите твои уредувања, а во меѓувреме кажи ми, што навистина сакаше да постигнеш, за да го решиме заедно. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 20:11, 21 октомври 2018 (CEST)Одговори[одговори]

Ана Бонд[уреди извор]

Dear Buli! можете да направите статија за филмот Ана Бонд (Anna Bond) и да пронајдете постер кој покажува три протагонисти? благодарам! --89.110.25.217 (разговор) 17:37, 7 декември 2018 (CET)Одговори[одговори]

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2018 Cure Award
In 2018 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 18:55, 28 јануари 2019 (CET)

Категории во шаблони[уреди извор]

Здраво Були, поддршка за твоето постојано уредување и само продолжи во тоа темпо :) Единствено морам да ти укажам дека кога создаваш шаблони, треба да ги преведуваш или да ставаш соодветни категории во самите шаблони, а не да ги оставаш англиските во случајов. Јас ти направив повеќе промени во неодамнешните шаблони, но внимавај за во иднина. Исто така, не заборавај да ги поврзуваш преку Википодатоци сите шаблони и категории, како што го правиш за статиите, истото важи и тука. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 22:15, 10 февруари 2019 (CET)Одговори[одговори]

Регионален натпревар СИЕ Пролет 2019[уреди извор]

Здраво, во периодот од 21 март до 20 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2019“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.

Да ги средиме статиите за државите во светот[уреди извор]

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Држави во светот“ и да ги подобриме статиите за државите во светот во периодот од 1 до 31 јули, со кој сакаме да ги подобриме статиите за државите во светот на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 16:44, 29 јуни 2019 (CEST)Одговори[одговори]

Нов уредувачки натпревар[уреди извор]

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Автомобили“ и да создадеме повеќе статии за автомобилските модели во периодот од 20 септември до 19 октомври, со кој сакаме да создадеме нови содржини за оваа тема на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 22:35, 17 септември 2019 (CEST)Одговори[одговори]

Ракомет[уреди извор]

Здраво, како што во Македонија е особено популарен ракометот, а темата на Википедија е доста слабо покриено, дојдовме до идеја да организираме уредувачки натпревар на тема „Ракомет“, со цел да ги подобриме постоечките статии, но и да создадеме нови. Натпреварот ќе се одржува цел декември. Има обезбедено награди за учество во натпреварот. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земи учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 12:23, 30 ноември 2019 (CET)Одговори[одговори]

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2019 Cure Award
In 2019 you were one of the top ~300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a thematic organization whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 19:49, 5 март 2020 (CET)

Наградени сте![уреди извор]

Barnstar of Diligence Hires.png Награда за трудољубивост
Оваа награда ја доделувам за постојаната долгогодишна трудољубивост во збогатувањето на Википедија на македонски јазик со квалитетни содржини. Kiril Simeonovski (разговор) 19:11, 6 октомври 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Мислам дека нема награда со ѕвезда којашто сјае повеќе за корисник кој толку долго време е постојано активен. Поздрав и пријатно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:13, 6 октомври 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Благодарам за наградата --Buli (разговор) 12:00, 7 октомври 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Награда за уредник со траен придонес[уреди извор]

Здраво Були. Википедија на 15 јануари оваа година прославува 20 години од своето постоење и по тој повод пред околу два и пол месеци на селската чешма дадов предлог за доделување признание на корисниците на Википедија на македонски јазик коишто оставиле траен белег во збогатувањето на проектот. Предлогот наиде на одобрување од страна на уредниците коишто се вклучија во дискусијата, па затоа ја воведовме наградата за којашто создадов и посебна страница. Проверив и забележав дека немаш оставено е-пошта како би успеал да ти дадам повеќе информации во врска со наградата, па затоа би те замолил доколку не ти претставува проблем да ме контактираш на kiril.simeonovski[at]gmail.com. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:14, 13 јануари 2021 (CET)Одговори[одговори]

Графикон за население[уреди извор]

Здраво, забележав дека имаш поставувано графикони за населението низ селата во Македонија. Иако морам да признаам дека навистина добро изгледа во визуелен аспект, би сакал да те замолам да внимаваш во подреденоста на фотографии и слично. Ова ти го пишувам како некој што има напишано и подобрено над 500 статии за села во Македонија, па сметам дека е добро веќе поставените статии да не се изместуваат. Чисто имај го на ум при статии кои се веќе уредени за да не се наруши општата прегледност на статијата при вметнувањето на графикон. Фала на разбирањето. --Ehrlich91 (разговор) 22:36, 17 февруари 2021 (CET)Одговори[одговори]

Ок. Ќе внимавам.--Buli (разговор) 23:11, 17 февруари 2021 (CET)Одговори[одговори]

Земи учество во СИЕ Пролет 2021[уреди извор]

Здраво, во периодот од 1 до 30 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2021“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.MediaWiki message delivery (разговор) 21:03, 3 април 2021 (CEST)Одговори[одговори]

Награда за уредник со траен придонес на Википедија на македонски јазик[уреди извор]

Почитуван Buli,

Ве известувам дека македонската заедница на Википедија ќе организира настан и ќе доделува награди за траен придонес на македонската Википедија на 12 лица, меѓу кои вие сте еден од нив. Со цел да се изработат статутетките со посветата, ќе ве замолам да ми го напишете вашето име и презиме на мојот мејл nikolamilosevski.wiki@gmail.com. За денот на настанот, дополнително ќе бидете известени.

Со почит, Dandarmkd (разговор) 11:50, 19 јули 2021 (CEST)Одговори[одговори]

Награда за корисник со траен придонес на Википедија[уреди извор]

Почитуван Buli,

Ве известувам дека македонската заедница на Википедија ќе организира настан и ќе доделува награди за траен придонес на македонската Википедија на 14 лица, меѓу кои вие сте еден од нив. Затоа ќе ве замолам да ме побарате на nikolamilosevski.wiki@gmail.com за повеќе детали и примањето на наградата.

Со почит, Dandarmkd (разговор) 21:45, 18 мај 2022 (CEST)Одговори[одговори]