Википедија:Оценувачи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оценувачите на Википедија се членови на корисничката група која ги има следниве можности:

  • Автоматско означување на ревизии како проверени (autoreview)
  • Означување ревизии како квалитетни (validate)
  • Означување ревизии како проверени (review)
  • Преглед на списокот на неоценети статии (unreviewedpages)
  • Преглед на одбележаните патролирања на скорешните промени (patrolmarks)
  • Уредување на делумно заштитени страници (autoconfirmed)

Автоматски создадениот список на сите корисници со правото „оценувач“ на овој проект е овде.

Постанување на оценувач[уреди извор]

Доколку сте читател на нашите содржини и имате уредувачко искуство одредено време, може да се номинирате себеси за оценувач на страницата за номинации за добивање оценувачки права во согласност со упатствата споменати таму, при што ќе се одвива расправа со соработниците-уредници, се со цел да се утврди дали постои согласност дека токму Вие би требало да постанете оценувач.