Википедија:Список на администратори

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:ЛА
ВП:ЛНА

Доколку имате потреба да контактирате со некој администратор за

 • бришења
 • враќање на бришења
 • заштита на страници
 • пријава на вандализам
 • ... или било какви други сисоп активности

Ве молиме видете: Википедија:Огласна табла за администратори

Доколку сакате да дискутирате за нешто директно со администратор ве молиме посетете една или неколку од корисничките страници подолу.

Администраторите кои немаат листано е-поштенска адреса сепак може да бидат контактирани користејќи ја врската „е-пошта до овој корисник“ на левата страна на нивната корисничка или страница за разговор, доколку и вие сте се логирале со е-поштенска адреса.

Комплетна листа на администратори може да се најде тука. Новите администратори се создаваат преку Барања за администраторски статус.

Постојат 16 (од 4 декември 2016) корисници со сисоп права (активни и друго).

Администраторите може да бидат контактирани во вистинско време преку IRC, видете Википедија:Ирцање.

За да проверите дали оваа листа е ажурирана, проверете го дневникот на кориснички права за некои нови администратори кои не се додадени.

Содржина:
Активни:
# - А - Б - В - Г - Д - Ѓ - Е - Ж - З - Ѕ - И - Ј - К - Л - Љ - М - Н - Њ - О - П - Р - С - Т - Ќ - У - Ф - Х - Ц - Ч - Џ - Ш
Полу-активни
Неактивни
Поранешни администратори
Видете исто така


Активни[уреди извор]

Овие корисници работеле на Википедија во текот на последните неколку недели, иако тие може да хибернираат или да се зафатени со други активности во моментот.

 1. Bjankuloski06 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. Ehrlich91 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Kiril Simeonovski (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 4. MacedonianBoy (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 5. M4r51n (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 6. Raso mk (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 7. Тиверополник (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 8. Виолетова (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 9. Инокентиј (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Полуактивни[уреди извор]

Овие корисници се помалку активни од тие горе, но сепак уредуваат барем понекогаш.

 1. Boyan (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Неактивни[уреди извор]

 1. Brainmachine (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. guitardemon666 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Виктор Јованоски (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 4. iNkubusse (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 5. FlavrSavr (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 6. Wikimk (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)


Поранешни администратори[уреди извор]

Видете Википедија:Поранешни администратори
 1. Misos (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. Комита (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Brest (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Поврзано[уреди извор]