Прва македонска кошаркарска лига 2014/15 - Супер лига

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2014/15 - Супер лига започнала на 28 март, а завршила на 16 мај 2015 година. Вкупно шест екипи се натпреварувале во Супер лигата за да ги одлучат четирите места кои воделе во разигрувањето на Првата македонска кошаркарска лига 2014/15.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во разигрувањето
Место Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош Разлика Поени
1 МЗТ Аеродром 19 7 2122 1785 + 337 45
2 Работнички 19 7 2154 1853 + 301 44
3 Куманово 2009 17 9 2236 2147 + 89 43
4 Фени Индустри 14 12 2100 2019 + 81 40
5 Карпош Соколи 2000 13 13 2101 2078 + 23 39
6 Кожув 12 14 2033 1971 + 62 38
  • Работнички бил казнет со одземање на 1 поен поради недоигрување натпревар во Првата лига

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

28 март
2015
18:00
Извештај Фени Индустри 81, Работнички 75    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 17-26, 19-21, 22-11, 23-17
Пое: Б. Вуд 18
Ско: М. Амонс 11
Аси: К. Враговиќ 7
Пое: Д. Мираковски 23
Ско: Ѓ. Чековски 9
Аси: М. Павковиќ 8
28 март
2015
19:00
Извештај Кожув 69, МЗТ Аеродром 81    Спортска сала 26 април, Гевгелија МРТ собраниски канал
Четвртини: 29-21, 18-26, 13-18, 9-16
Пое: В. Брчков 15
Ско: М. Јањушевиќ 10
Аси: С. Дунџерски, В. Брчков 3
Пое: С. Синовец 25
Ско: П. Самарџиски 9
Аси: повеќемина-3 2

2. коло[уреди | уреди извор]

12 април
2015
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 77, Фени Индустри 65    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 28-13, 18-18, 16-17, 15-17
Пое: С. Синовец 18
Ско: С. Шеховиќ 13
Аси: А. Цветковиќ 4
Пое: Б. Вуд 12
Ско: А. Кемп 9
Аси: повеќемина-3 3

3. коло[уреди | уреди извор]

18 април
2015
19:00
Извештај Кожув 86, Работнички 94 Пдж  Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 20-15, 19-19, 26-30, 14-15Пдж: 7-15
Пое: М. Јањушевиќ 24
Ско: С. Божовиќ 24
Аси: Ф. Шепа, С. Дунџерски 4
Пое: Д. Соколов 21
Ско: Т. Гечевски 11
Аси: Д. Мираковски 6
19 април
2015
19:00
Извештај Куманово 2009 99, МЗТ Аеродром 90    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 21-29, 33-16, 17-24, 28-21
Пое: У. Луковиќ 20
Ско: А. Костоски, У. Луковиќ 7
Аси: А. Костоски 7
Пое: А. Ќапин 22
Ско: П. Самарџиски 8
Аси: А. Ќапин 8
19 април
2015
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 77, Фени Индустри 81    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 22-28, 16-19, 17-15, 22-19
Пое: И. Мијајловиќ 20
Ско: Д. Кнежевиќ 8
Аси: И. Мијајловиќ 6
Пое: Б. Вуд 24
Ско: М. Амонс 11
Аси: Б. Вуд 6

1. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

23 април
2015
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 98, Куманово 2009 95 Пдж  Спортски центар Борис Трајковски, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-22, 17-17, 19-27, 32-20, Пдж: 12-9
Пое: Д. Кнежевиќ 20
Ско: Д. Кнежевиќ 11
Аси: И. Мијајловиќ 14
Пое: А. Костоски 29
Ско: У. Луковиќ 13
Аси: Д. Караџовски 10

2. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

25 април
2015
19:00
Извештај Куманово 2009 82, Кожув 67    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 20-21, 30-7, 15-20, 17-19
Пое: повеќемина-3 16
Ско: У. Луковиќ 11
Аси: Д. Караџовски 6
Пое: А. Нешовиќ, В. Брчков 13
Ско: А. Нешовиќ 7
Аси: С. Дунџерски 5
25 април
2015
19:00
Извештај Работнички 90, Карпош Соколи 2000 84    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 17-29, 22-18, 22-22, 29-15
Пое: Д. Мираковски 19
Ско: М. Ѓурковиќ 8
Аси: М. Павковиќ 11
Пое: Д. Рајс 20
Ско: К. Ворен 7
Аси: И. Мијајловиќ 10

4. коло[уреди | уреди извор]

28 април
2015
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 91, Карпош Соколи 2000 84    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 26-23, 21-27, 21-9, 23-25
Пое: П. Самарџиски 17
Ско: П. Самарџиски 11
Аси: С. Шеховиќ 4
Пое: К. Ворен 18
Ско: Д. Рајс, Д. Кнежевиќ 5
Аси: И. Мијајловиќ, С. Николиќ 4
28 април
2015
19:00
Извештај Работнички 91, Куманово 2009 84    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-23, 24-22, 27-21, 24-18
Пое: Д. Соколов 21
Ско: Ѓ. Чековски 9
Аси: М. Павковиќ 5
Пое: У. Луковиќ 17
Ско: У. Луковиќ 12
Аси: А. Костоски 7
28 април
2015
19:00
Извештај 1
Извештај 2
Фени Индустри 74, Кожув 79    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 9-17, 17-15, 18-22, 30-25
Пое: К. Враговиќ 17
Ско: М. Амонс 13
Аси: К. Враговиќ 6
Пое: Е. Богоев 17
Ско: М. Пековиќ 8
Аси: М. Пековиќ 5

5. коло[уреди | уреди извор]

1 мај
2015
19:00
Извештај Работнички 82, МЗТ Аеродром 83    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-21, 16-21, 24-16, 26-25
Пое: Ѓ. Чековски 24
Ско: Т. Гечевски 8
Аси: Д. Мираковски 5
Пое: А. Ќапин 22
Ско: П. Самарџиски 8
Аси: А. Ќапин, У. Лучиќ 3
1 мај
2015
19:00
Извештај Кожув 83, Карпош Соколи 2000 75    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 20-23, 21-25, 26-18, 16-9
Пое: Е. Богоев 17
Ско: М. Пековиќ, В. Брчков 7
Аси: повеќемина-4 3
Пое: Д. Рајс 15
Ско: Д. Рајс, Д. Тасовски 8
Аси: И. Мијајловиќ 3
1 мај
2015
20:00
Извештај Куманово 2009 85, Фени Индустри 76    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 26-17, 25-23, 17-16, 17-20
Пое: А. Костоски, У. Луковиќ 17
Ско: У. Луковиќ, В. Мандиќ 6
Аси: Д. Караџовски 6
Пое: Б. Вуд 21
Ско: А. Кемп 13
Аси: Г. Самарџиев 4

6. коло[уреди | уреди извор]

3 мај
2015
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 77, Кожув 71    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-21, 17-9, 21-19, 22-22
Пое: С. Шеховиќ, У. Лучиќ 12
Ско: П. Самарџиски 7
Аси: С. Шеховиќ 4
Пое: повеќемина-3 13
Ско: В. Брчков 11
Аси: Ф. Шепа 4
3 мај
2015
19:00
Извештај Работнички 82, Фени Индустри 63    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 16-14, 23-12, 25-24, 18-13
Пое: Ѓ. Чековски 19
Ско: Ѓ. Чековски 9
Аси: Д. Соколов, Д. Мираковски 4
Пое: Б. Вуд 22
Ско: А. Кемп 7
Аси: Б. Вуд 7
3 мај
2015
19:00
Извештај Куманово 2009 96, Карпош Соколи 2000 80    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 18-23, 29-13, 19-20, 30-24
Пое: С. Аврамовиќ 21
Ско: А. Костоски, В. Мандиќ 7
Аси: Д. Караџовски 8
Пое: Д. Кнежевиќ 19
Ско: И. Мијајловиќ 8
Аси: А. Васиќ, С. Николиќ 4

7. коло[уреди | уреди извор]

6 мај
2015
19:00
Извештај[1] Фени Индустри 73, МЗТ Аеродром 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 22-20, 15-15, 22-18, 14-16
Пое: Б. Вуд 26
Ско: Б. Вуд 8
Аси: Б. Вуд 4
Пое: С. Синовец 12
6 мај
2015
19:00
Извештај Кожув 84, Куманово 2009 86    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 16-18, 15-28, 21-17, 32-23
Пое: З. Гоцевски 21
Ско: В. Брчков 9
Аси: В. Брчков 5
Пое: Д. Караџовски 23
Ско: У. Луковиќ 14
Аси: А. Костоски, Д. Караџовски 4
6 мај
2015
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 73, Работнички 81    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 23-25, 15-18, 18-22, 17-16
Пое: И. Мијајловиќ 19
Ско: Д. Рајс, И. Мијајловиќ 5
Аси: И. Мијајловиќ 7
Пое: Т. Гечевски 24
Ско: М. Ѓурковиќ 6
Аси: Т. Гечевски 6

8. коло[уреди | уреди извор]

8 мај
2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 107, Куманово 2009 58    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 23-18, 25-16, 27-10, 32-14
Пое: С. Шеховиќ 18
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Аси: А. Цветковиќ 10
Пое: А. Костоски 15
Ско: У. Луковиќ 5
Аси: А. Костоски 4
9 мај
2015
19:00
Извештај Фени Индустри 78, Карпош Соколи 2000 65    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 27-10, 16-23, 11-26, 24-16
Пое: К. Враговиќ 18
Ско: М. Амонс 16
Аси: К. Враговиќ 10
Пое: Д. Кнежевиќ, К. Ворен 14
Ско: И. Пенов 8
Аси: И. Мијајловиќ 5
9 мај
2015
19:00
Извештај Работнички 83, Кожув 73    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-18, 20-25, 23-14, 18-16
Пое: Ѓ. Чековски 25
Ско: Ѓ. Чековски 7
Аси: Д. Соколов 8
Пое: А. Нешовиќ, В. Брчков 15
Ско: Д. Албијаниќ, В. Брчков 9
Аси: А. Нешовиќ 5

9. коло[уреди | уреди извор]

12 мај
2015
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 80, МЗТ Аеродром 100    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 17-44, 21-15, 9-22, 23-19
Пое: Д. Кнежевиќ 17
Ско: А. Васиќ 7
Аси: А. Васиќ, И. Мијајловиќ 5
Пое: Д. Мијатовиќ 20
Ско: П. Самарџиски 9
Аси: повеќемина-3 4
12 мај
2015
19:00
Извештај Кожув 72, Фени Индустри 68    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 21-17, 24-14, 11-21, 16-16
Пое: М. Јањушевиќ 15
Ско: В. Брчков 7
Аси: С. Дунџерски 4
Пое: Т. Симиќ 14
Ско: Б. Вуд, М. Амонс 7
Аси: Б. Вуд, Г. Самарџиев 5

10. коло[уреди | уреди извор]

14 мај
2015
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 67, Кожув 64    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Четвртини: 19-15, 19-16, 13-21, 16-12
Пое: И. Мијајловиќ 16
Ско: К. Павловски 16
Аси: И. Мијајловиќ 6
Пое: А. Нешовиќ 15
Ско: З. Гоцевски 10
Аси: А. Нешовиќ 4
15 мај
2015
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 76, Работнички 85    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 26-26, 19-22, 9-21, 22-16
Пое: С. Шеховиќ 16
Ско: У. Лучиќ 8
Аси: С. Синовец 4
Пое: И. Димчевски 19
Ско: Ѓ. Чековски 8
Аси: Д. Мираковски 5
16 мај
2015
20:00
Извештај Фени Индустри 91, Куманово 2009 92    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 26-15, 19-29, 24-22, 22-26
Пое: Б. Вуд 18
Ско: А. Кемп 10
Аси: Г. Самарџиев 6
Пое: А. Костоски 23
Ско: Д. Караџовски 7
Аси: А. Костоски 7

9. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

19 мај
2015
19:00
Извештај Куманово 2009 108, Работнички 98 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 23-21, 26-24, 23-20, 18-25Пдж: 18-8
Пое: Б. Ѓекиќ 21
Ско: Б. Ѓекиќ 12
Аси: А. Костоски 11
Пое: Т. Гечевски 26
Ско: повеќемина-3 5
Аси: М. Павковиќ 6

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „МЗТ изгоре во печките на Фени индустри“. vecer.mk. 6 мај 2015. Посетено на 22 јануари 2018.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]