Знаме на Ниуе

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сооднос: 7:4

Знамето на Ниуе е симбол усвоен во 1975 г. Се состои од жолта боја со британското знаме во горниот лев агол со ѕвезда во средината и четири помали ѕвезди на краците. Ова е многу невообичаено знаме на британска основа не само поради жолтата позадина, туку и заради фактот што британското кантонот има додатоци. Жолтата боја ја претставува „топлината и пријателството помеѓу Ниуе и Нов Зеланд“.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]