21 ноември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
1658  Хенри Персел — англиски барокен композитор.
1694  Франсоа Волтер — француски писател, историчар и филозоф.
1818  Луис Хенри Морган — американски етнолог и социолог.
1875  Никола Петров Русински — македонски социјалист и револуционер.
1898  Рене Магрит — белгиски сликар.
1902  Исак Башевис Сингер — американски писател.
1902  Марко Челебоновиќ — српски сликар.
1904  Колмен Хокинс — американски блуз и џез-музичар.
1985  Хесус Навас — шпански фудбалер.
1988  Питер Сери — белгиски велосипедист.
1989  Крис Синглтон — американски кошаркар.
1989  Фабијан Делф — англиски фудбалер.
1992  Михаел Коларж — словачки велосипедист.
1993  Бојан Санковиќ — црногорски фудбалер.
1993  Георги Џикија — руски фудбалер.
1994  Саул Нигез — шпански фудбалер.
2004  Рико Луис — англиски фудбалер.