11 ноември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
1821  Фјодор Михајлович Достоевски — руски писател.
1855  Стеван Сремац — српски писател.
1869  Виторио Емануеле III — последниот италијански крал.
1898  Рене Клер — француски филмски режисер.
1915  Ана Шварц — американска економистка.
1919  Ѓоце Стојчевски - Амбарче — народен херој на Македонија.
1922  Курт Вонегат — американски писател.
1928  Неџати Зекерија — македонски писател.
1935  Биби Андерсон — шведска глумица.
1939  Милка Зафирова — македонски градежен инженер.
1945  Даниел Ортега — претседател на Никарагва.
1962  Деми Мур — американска глумица.
1974  Леонардо ди Каприо — американски глумец.
1980  Раде Врчаковски-Врчак — македонски пејач.
1981  Јадранка Барјактаровиќ — црногорска пејачка.
1982  Асафа Пауел — јамајски атлетичар.
1983  Филип Лам — германски фудбалер.
1986  Милена Вучиќ — црногорска пејачка.
1990  Том Димулен — холандски велосипедист.
1990  Џорџињо Вајналдум — холандски фудбалер.