Тамил Наду

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тамил Наду
Тамил Наду - தமிழ்நாடு
Држава: Индија
Главен град: Ченај
Површина: 130.058 км2
Население: 66.396.000
Густина на население: 511 жит./км2
Јазик: тамилски јазик
Религија:
Мрежно место: [1]
Мапа
Положба на Тамил Наду во Индија
Положба на Тамил Наду во Индија

Тамил Наду е сојузна држава во јужна Индија со површина од 130.058 км2 и 66.396.000 жители.