Мегалаја

Од Википедија — слободната енциклопедија
Мегалаја
Мегалаја - मेघालय
Држава: Индија
Главен град: Шилонг
Површина: 22.720 км2
Население: 2.306.069
Густина на население: 103 жит/км2
Јазик: гаро, каси и англиски
Религија:
Мрежно место: [1] Архивирано на 19 декември 2008 г.
Мапа
Положба на Мегалаја во Индија
Положба на Мегалаја во Индија

Мегалаја е мала сојузна држава во североисточна Индија со површина од 22.720 км2 и 2.306.069 жители.