Нагаланд

Од Википедија — слободната енциклопедија
Нагаланд
Нагаланд - नागालैंड
Држава: Индија
Главен град: Кохима
Површина: 16.579 км2
Население: 1.988.636
Густина на население: 120 жит./км2
Јазик: англиски
Религија:
Мрежно место: [1] Архивирано на 11 мај 2015 г.
Мапа
Положба на Нагаланд во Индија
Положба на Нагаланд во Индија

Нагаланд е сојузна држава во североисточна Индија со површина од 16.579 км2 и 1.988.636 жители.

Ловџија во село Лонгва, Нагаленд