Естонска круна

Од Википедија — слободната енциклопедија
Естонска круна
ISO 4217
КодЕЕК
Демографија
Корисник/ци Естонија
Вредност
Инфлација9.6%
 ИзворEstonian Embassy in Washington, December 2007

Естонската круна (естонски:kroon) е официјалната валута на Естонија. Поделена е на 100 сенти. ISO 4217 е ЕЕК. Оваа валута ја издава Естонската народна банка.