Исландска круна

Од Википедија — слободната енциклопедија
Исландска круна
ISO 4217
КодISK
Демографија
Корисник/ци Исланд
Вредност
Инфлација1.8%
 ИзворCentral Bank of Iceland, November 2008
Исланд, (1930) Комеморативна монета во знак на сеќавање на милениумот на исландската држава, ковачница Muldenhütten

Исландска круна (исландски:íslensk króna) е официјалната валута на Исланд. Поделена е на 100 аурара. ISO 4217 е ISK. Оваа валута ја издава Исландската централна банка.