9 мај (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
1825  Џејмс Колинсон — англиски сликар.
1874  Хауард Картер — англиски египтолог.
1910  Љупчо Арсов — македонски револуционер.
1924  Булат Окуџава — советски поет, писател и музичар.
1945  Јуп Хејнкес — германски фудбалер и тренер.
1946  Кендис Берген — американска глумица и фото-модел.
1949  Били Џоел — американски поп-пејач.
1963  Сања Долежал — хрватска поп-пејачка, членка на групата „Нови фосили“.
1965  Сергеј Гаиков — руски кану-спринтер.
1968  Мари-Жозе Перек — француска атлетичарка.
1977  Марек Јанкуловски — чешки фудбалер.
1987  Кевин Гамеиро — француски фудбалер.
1988  Немања Бјелица — српски кошаркар.
1994  Давид Банаи — унгарски фудбалер.