443 Фотографика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
443 Фотографика
Откривање
Откривач Макс Волф,
Арнолд Швасман
Откриено 17 февруари 1899
Ознаки
Наречена по
Фотографија
1899 EF
Главен појас
Орбитални особености
Епоха 30 јануари 2005 (ЈД 2453400.5)
Апхел 344,861 Gm (2,305 АЕ)
Перихел 318,134 Gm (2,127 АЕ)
331,498 Gm (2,216 АЕ)
Занесување 0,04
1204,823 ден. (3,3 a)
20,01 km/s
33,851°
Наклон 4,231°
175,556°
349,276°
Физички особености
Димензии 27,0 km
Маса непозната
Средна густина
непозната
непозната
непозната
непозната
Албедо непознато
Температура непозната
Спектрален тип
S
10,28

443 Фотографика — вообичаен астероид од главниот појас. Калсифициране како астероид од спектралниот тип S.

Откриен од германските астрономи Макс Волф и Арнолд Швасман на 17 февруари 1899 година во Хајделберг.