Разговор за предлошка:Мали планети-редослед

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

минорни/мали[уреди извор]

minor, small ? зошто не се во англиската верзија именувани како small planets? Мислам дека поадекватно е да стои минорни планети.--brest (разговор) 23:56, 6 јануари 2009 (UTC)

Најчесто за термини од науката се земаат латински називи така да minor е еднакво со small и major е еднакво со big. Мислам ова не е случај и со македонски јазик. На пример за Мала Азија на мк е Мала Азија а на англиски е Asia Minor. Исто е ама само на македонски користиме еден термин. Поз-- MacedonianBoy  Oui? 00:03, 7 јануари 2009 (UTC)