29 јануари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
1843  Вилијам Макинлипретседател на САД.
1860  Антон Павлович Чеховруски раскажувач и драмски писател.
1866  Ромен Ролан — француски раскажувач, романописец, драматург, музиколог и борец за мир и демократија.
1892  Ернст Љубич — германско-американски режисер.
1905  Барнет Њуман — американски сликар.
1924  Лујџи Ноно — италијански композитор.
1934  Бранко Миљковиќ — српски и југословенски поет.
1945  Том Селек — американски глумец.
1965  Доминик Хашек — чешки хокеар.
1966  Ромарио — бразилски фудбалер и политичар.
1969  Саша Обрадовиќ — српски и југословенски кошаркар и тренер.
1976  Карстен Крон — холандски велосипедист.
1980  Иван Класниќ — хрватски фудбалер.
1981  Јордан Георгиевски — македонски фудбалер.
1985  Марк Гасол — шпански кошаркар.
1997  Јусуф Јазиџи — турски фудбалер.