Прејди на содржината

3 јануари (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јануари
106 п.н.е.  Цицерон — римски државник.
1840  Отец Дамјан — белгиски свештеник.
1849  Адријан VIримски папа.
1867  Андон Димитров — еден од основачите на МРО.
1901  Нго Дин Дием — првиот претседател на Јужен Виетнам.
1902  Умберто Барбароиталијански режисер.
1919  Херби Николс — американски џез-музичар.
1920  Милан Срдоч — српски и југословенски глумец.
1926  Џорџ Мартин — британски музички продуцент.
1929  Серџо Леоне — италијански режисер.
1933  Хисен Рамадани — македонски политичар и политиколог.
1945  Стивен Стилс — американски рок-музичар.
1946  Џон Пол Џонс — англиски рок-музичар, член на групата „Лед Цепелин“.
1956  Мел Гибсон — американски глумец.
1957  Бојан Крижај — словенечки и југословенски скијач.
1969  Михаел Шумахер — германски возач на „Формула 1“.
1974  Алесандро Петаки — италијански велосипедист.
1985  Марко Томас — хрватски кошаркар.
1988  Џони Еванс — Северноирски фудбалер.