Хаусан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Хаусан
Housane.svg
Housane.png
Назнаки
185-94-4
ChemSpider 8747
Jmol-3D слики Слика
PubChem 9101
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

Хаусан — полицикличен алкан со формула C5H8. Името го добил според формата на неговата молекула (англиски: house=куќа).