Прејди на содржината

Циклопропен

Од Википедија — слободната енциклопедија
Циклопропен
Structural formula of cyclopropene
Structural formula of cyclopropene
Skeletal formula of cyclopropene
Skeletal formula of cyclopropene
Ball-and-stick model of cyclopropene
Назнаки
2781-85-3
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 123173
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Точка на вриење
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Циклопропенот е органско соединение со хемиска формула C3H4. Тој е наједноставниот претставник на циклоалкените.