Азулен

Од Википедија — слободната енциклопедија
Азулен
Azulene-numbers.png
Azulene 3d structure.png
Назнаки
275-51-4 Yes check.svgОк
ChemSpider 8876 Yes check.svgОк
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 9231
UNII 82R6M9MGLP Yes check.svgОк
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Точка на топење
Точка на вриење
Дополнителни податоци
 Yes check.svgОк(што е ова?)  (провери)
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Азуленот е органско соединение и изомер на нафталенот. За разлика од нафталенот кој е безбоен, азуленот е темносин.