Циклононан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Циклононан
Назнаки
293-55-0
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Циклононанот е циклоалкан со хемиска формула C9H18.