Циклоундекан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Циклоундекан
Cycloundecane.png
Cycloundecane3D.png
Назнаки
294-41-7
Jmol-3D слики Слика
PubChem 136144
Својства
Молекулска формула C11H22
Моларна маса 154.29 g/mol
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

Циклоундеканот е циклоалкан со хемиска формула C11H22.