Циклододекан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Циклододекан
Cyclododecaan.png
Назнаки
ChemSpider 8911
Jmol-3D слики Слика
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Изглед white waxy solid
Густина 0.79 g/cm3
Штетност
Температура на запалување 87.6 °C
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

Циклододеканот е циклоалкан со хемиска формула C12H24.