Ним Ли Пунит

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ним Ли Пунит бил стар мајански град, денес археолошко наоѓалиште во Белиз.

Ним Ли Пунит
Балкорт и Ним Ли Пунит мајански остатоци.
МестоБелизе