Ел Тинтал

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед од тријадната пирамида кај Ел Тинтал, гледајќи кон пирамидите на соседната локација..

Ел Тинтал бил стар мајански град, денес археолошко наоѓалиште во Гватемала.