Ишкун

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ишкун
Ixkun 8.jpg
Ишкун is located in Гватемала
Ишкун
Наоѓалиштето на карта на Гватемала
Историја
КултуриЦивилизација на Маите

Ишкун бил стар мајански град, денес археолошко наоѓалиште во Гватемала.